879263916XForfatter: Guillermo del Toro & Chuck Hogan
Original titel: The Fall
Serie: The Strain #2
Antal Sider: 361
Genre: Horror
Forlag: Hr. Ferdinand
Udgivet: 2010
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Blod (#1)

Det handler den om:
Den vampyr-virus som har indtaget New York, breder sig nu til resten af USA – og inden længe til resten af verdenen.

På trods af det herskende kaos lykkes det professor  Eph Goodweather at identificerer den parasit, som er skyld i infektionen. Men måske er det allerede for sent.
Mesterens frygtindgydende plan er sat i værk.

Min mening:
Det er rigtig lang tid siden at jeg læste 1’eren, og havde overvejet om jeg skulle genlæse den inden jeg fortsatte, fordi jeg næsten ikke kunne huske den. Men læste blot bagside teksten og sprang ud i det. Og det gik helt fint. Der bliver genfortalt de vigtigste ting fra den, så man ikke sidder og tænker af hvad for noget?
Vi springer direkte ud i handlingen i denne bog, hvilket er meget godt, men det går stadig en smule langsomt i starten. Faktisk i hele første halvdel af bogen, hvilket trækker lidt ned. Jeg kan ikke lige sætte fingeren på, hvad det er i starten der trækker det hele lidt ud, men et eller andet var det i hvert fald. Jeg kom meget hurtigere igennem sidste halvdel, fordi jeg bare måtte vide hvad der sker nu.
Der var mange scener, hvor jeg fik så livlige billeder i hovedet, at jeg sad og krummede tæer, og faktisk også kom med små udbrud. Og enkelte steder, hvor jeg var ved at knibe en tåre, men mere fordi jeg har et meget tæt forhold til min mor, og ja det var tragiske scener mellem mor / barn.
Jeg kan godt lide persongalleriet, det er stort og virker virkeligt – som om det er rigtige mennesker og ikke opdigtede karakterer. Og det er jo også det, der er meningen i en bog, ikke sandt? Jeg er blevet ret glad for Nora, hun havde ikke den helt store udvikling i handlingen, ikke i forhold til de andre, men alligevel var der et eller andet ved hende, der rørte noget i mig.
Igen som i den første, så elsker jeg vampyrerne. De er så klamme og uhyggelige som noget kan være, ikke sådanne søde lyserøde vampyrer der glitrer i solen. (Undskyld) Men rigtige klamme dræber væsner, der ikke tænker på andet end deres blodlyst.
Nå ja, så slutter bogen også med noget af en cliff-hanger, så jeg snarest skal læse den sidste del!

3 Comments on Guillermo del Toro & Chuck Hogan: Mørke

 1. Tusind tak søde. Og ja, det er en KÆMPE lettelse. Jeg rystede fuldstændig da jeg skulle åbne det og bagefter. Jeg var bare SÅ lettet og glad over at være kommet hel igennem og kunne komme videre. Se fremad og forberede mig på det studie jeg brænder for og ønsker mig. Og ikke skulle tænke på det her mere.

 2. Kan se du har læst bogen “Mørke”. Jeg har ledt efter den, men kan kun finde e-bog-udgaven. Har du den selv og vil du af med den? Eller ved du hvor jeg kan finde den? Mvh Søren

  • Hej Søren

   Det kan være den er udgået så. Ved ikke hvor du ville kunne få den udover et antikvariat.
   Jeg ejer den, men nej jeg ville af med den.

   Mvh Sabrina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.