17909764Forfatter: Guillermo del Toro & Chuck Hogan
Original titel: The Night Eternal
Serie: The Strain #3
Antal Sider: 413
Genre: Horror
Forlag: Hr. Ferdinand
Udgivet: 2011
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Blod (#1), Mørke (#2)

Det handler den om:
De har altid været her.

I det skjulte og i mørke.

De venter.

Nu er tiden inde.

Den evige nat er tredje og sidste bind i Chuck Hogan og Guillermo del Toros forrygende vampyr-trilogi. Først Blod, så Mørke og nu Den evige nat. Ja, det er uhyggeligt!

Det er nu to år siden vampyr-virussen begyndte at brede sig, og alt liv i verden befinder sig på randen af tilintetgørelse. De få mennesker, der er tilbage, er fuldstændig underlagt Mesteren, og de er udelukkende udvalgt til at overleve på grund af deres føjelighed.

Menneskehedens fremtid ligger i hænderne på en lille gruppe frihedskæmpere: Professor Eph Goodweather, Nora Martinez, Fet og mr. Quinlan. Men god og ond er uklare begreber nu, og Mesteren er yderst kompetent, når det gælder om at udnytte menneskets svagheder. Samtidig er der tegn på, at der er en forræder blandt frihedskæmperne. Og hvem af dem er villig til at give det ultimative offer, så andre kan blive reddet?

Min mening:
Jeg synes altid det er underligt at afslutte en serie, og alligevel er jeg spændt på at se hvordan forfatteren (eller forfatterne) klarer det. Jeg har været rigtig glad for denne serie, og jeg var specielt glad for den første, blod. Jeg kunne rigtig godt lide det nye tiltag med vampyrerne, det var originalt, ikke noget jeg har set før, og det er altid forfriskende. Derfor var dog også med en hvis forventning at jeg gik i gang med denne. Jeg blev slemt slemt skuffet!

Jeg kan som sådan godt lide Eph (Jeg kan dog aldrig huske hans navn medmindre jeg sidder med bogen!), han er nok en af de mest realistiske hovedpersoner, han er langt fra perfekt, hverken ved udseende eller personlighed. Han har mange fejl, men handler som han mener er bedst.

Den første halvdel af bogen kunne jeg ret godt lide, men det var et bestemt punkt omkring halvvejs der ødelagde alt for mig, og det blev kun værre. Jeg ved at jeg aldrig kommer til at genlæse denne bog igen, den var simpelthen for smertefuldt. Den første kan jeg dog sagtens se mig selv genlæse.

Den eneste grund til at denne bog får to stjerne og ikke en, er at jeg nød den første halvdel af bogen. Kun derfor.

Spoiler! Læs ikke videre hvis du ikke har læst bogen.

Normalt prøver jeg at holde mine anmeldelser spoiler frie, men jeg bliver simpelthen nød til at skrive mere om denne, og det vil altså spoile handlingen hvis du ikke har læst den før. Nu er du advaret.

Vi får forklaringen på hvor vampyrerne kommer fra, og hvem Herren præcis er. De stammer fra en ærkeengel, Ozriel (eller sådan noget) og det var her filmen begyndte at knække for mig. Jeg synes slet ikke det passer ind i historien, ellers skulle de i hvert fald have kommet med små hints tidligere (Hvilket jeg ikke synes de gjorde) det kom fuldstændig som en overraskelse for mig. Altså jeg kan godt se at det er en passende forklaring, og de har også beskrevet det godt, forfatterne, men det fungerer slet ikke for mig, og heller ikke det hele med at Herren har hørt Guds stemme tidligere og så videre. For mig ville det bare have fungeret bedst, hvis de “bare” var nogle monstre der var opstået og sådan var det, eller en eller anden løsning.

Men der hvor filmen knækkede fuldstændig for mig, og jeg skulle beherske mig for ikke at kyle bogen ind i væggen var da Eph får en åbenbaring, og pludselig kan læse Lumen og ved hvor det sorte sted er. Det virker så malplaceret og som om forfatterne ikke vidste hvordan de skulle løse alle problemerne. Det her øjeblik var hvad der ødelagde hele bogen og næsten serien for mig. Jeg kunne have levet med det med ærkeenglene, men det her? Nej! Jeg har slet ikke ord for hvor meget det skuffede mig.

Bogen kunne dog være blevet reddet hvis den havde haft en dårlig slutning. I know, jeg kan ind i mellem godt lide dårlige slutninger, og det ville ligesom have været min “hævn” eller ja bare have fået mig til at føle bedre om bogen. Hvis Herren havde vundet og vampyrerne ville herske over jorden for evigt, ville det have passet rigtig godt til mig. Men nej, selvfølgelig lykkedes det for Eph i sidste ende, vampyrerne bliver udryddet og de lever alle lykkeligt til deres dages ende (Undtagen Eph og Zack selvfølgelig) Bah. Skuffelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.