Forfatter: Guillermo del Toro & Chuck Hogan
Original titel: The Strain
Serie: The Strain #1
Antal Sider: 420
Genre: Horror
Forlag: Hr. Ferdinand
Udgivet: 2010
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
De har altid været her. Vampyrerne. I hemmelighed og i mørke. De venter. Nu er tiden inde.
En Boing 777 ankommer til JFK lufthavn i New York og er på vej over landingsbanen, da den pludselig stopper. Alle vinduesskodder er trukket ned. Alt lys er slukket. Al kommunikation med flyet tavs. Bortset fra et nødsignal som sendes ud til CDC – Center for forebyggelse af sygdomsspredning. Professor Goodweather, leder af en specialtrænet afdeling for biologiske trusler, modtager opkaldet og rykker ud til flyet. Hvad han møder ombord, får blodet til at isne i hans årer.

Min mening:
Dette var en bog jeg havde glædet mig meget til at læse. Igen vampyrer, men ikke den traditionsrige vampyr med hugtænder og sådan. Nej denne gang en parasit der forvandler mennesker til blodsugende monstre. Det var perfekt. Handlingen er så original og anderledes, at jeg ikke kunne andet end at elske den. Den starter godt ud med mystisk og undren, og langsomt får den fart på.
Sproget er rigtig godt, nemt og flydende. Personerne elsker jeg også rigtig meget, de virker så naturlige, og ikke opdigtet. Og det er bonus, synes jeg. Der er utrolig mange mennesker beskrevet i denne bog, og det kan godt virke en smule forvirrende, og på andre punkter give et større overblik over hele historien og sygdommens spreden.
Den er fyldt med spænding og uhygge, og overrasker da også mig et par gange undervejs i bogen.
Jeg må indrømme, at jeg til tider havde lidt svært ved vampyrerne, specielt i starten. Jeg tror måske, at de kan skyldes at jeg ikke var forberedt på, at det ikke var den traditionelle vampyr. Og når jeg tænker mig om, synes jeg det er ret fedt, for det gør, at bogen skiller sig markant ud mellem alle de forskellige vampyr bøger der findes ude i verden!
Jeg skal helt klart læse de to næste bøger i denne trilogi.

1 Comment on Guillermo del Toro & Chuck Hogan: Blod

  1. Nej, man skal lige vænne sig til den vampyrfortolkning. Personligt så jeg dem mere som en kombination af zombier og vampyrer.

    Jeg er spændt på, hvad du synes om de følgende bøger. Jeg har læst flere anmeldelser, hvor folk har været rigtig glade for den første bog men knapt så tilfredse med de to næste. Jeg havde det lige omvendt – den første bog skuffede mig, mens jeg synes at bog to og især bog tre var noget bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.