Et must-see når man er i Dublin er Trinity College. Det er et ganske “almindeligt” college. Dog med den lille forskel at du her kan se The Book of Kells. Bogen er på 680 sider i kalveskind, den skildre de fire evangelier fra Det Nye Testamente. Illustreret og skrevet af munke i 800-tallet. Den ligger beskyttet i en glasmontre, som man kan stå og kigge ned i, og beundre den smukke bog. For den er smuk. Man kan også opleve mange andre gamle smukke bøger.

Trinity College er Irlands ældste college bygget efter ordre af dronning Elizabeth 1. i 1592.
Man kan også opleve Det Gamle Bibliotek. Her står blandt andet Irlands ældste harpe, fra den sene middelalder. Biblioteket rummer ca. 250.000 gamle bøger. Helt klart en oplevelse værd.
Jeg nød i hvert fald at være der, specielt i det gamle bibliotek. Der er smukt! Gamle bøger fra gulv til loft.
Man må desværre ikke tage billeder inde i Trinity College. http://tcd.ie

 

molly

Der er ret mange statuer i Dublin. En af de mere kendte er nok Molly Malone. Der er en sang og historie bag.

Sangen fortæller om en (fiktiv) smuk pige fra Dublin, som solgte fisk og skaldyr fra sin trækvogn rundt om i byens gader. Hun døde ung af en feber, som ingen kunne kurere. Navnet “Molly” er et almindeligt brugt kælenavn i Irland for piger, som egentlig er døbt Mary eller Margaret. Eftersom der er født et utal af piger ved navn Mary eller Margaret Malone gennem årene i Dublin og omegn er der ingen sikker indikation af, hvem sangen egentlig handler om. Ikke desto mindre besluttede Dublins 1.000-års fødselsdagskommite, at sangens Molly Malone var den samme Molly Malone, som døde den 13. juni 1699, og dagen blev officielt erklæret for ‘Molly Malone day’.

Kredit: Wikipedia

SONY DSC

Statuen er et must-see når man er i Dublin, og den ligger lige ved Grafton Street, som også er Dublin’s store shopping gade.

temple

SONY DSCEt andet must-see når man er i Dublin er Temple Bar. Det er en enkel knald rød pub, men samtidig også et helt område hvor der ligger masser af pubs og små søde butikker.

Området ligger syd for Liffey floden. Der ligger dog mange andre ting i Temple Bar området end lige pubs. F.eks. Det nationale filminstitut, det nationale fotoinstitut, et børnekulturcenter, en række kunstgallerier og en dramaskole, men også finansielle institutioner som den irske børs og nationalbanken.
Der ligger også en del restauranter i området. Blandt andet lige ved siden af selve Temple Bar pub, ligger der en god restaurant (Som jeg ikke kan huske navnet på dog), men de lavede ret god mad, og var ikke vildt dyre. Det er i hvert fald billigere, hvis man spiser inden kl er syv om aftenen.

Personligt har jeg ikke været overdrevent meget inde på selve pubben. Faktisk kun én gang i maj måned 2012, sammen med min veninde. Pubben var virkelig fyldt op, og musikken ikke særlig god faktisk. Det virkede mest som om sangeren / guitaristen var ved at falde i søvn. Men det har nok bare været en uheldig aften.

SONY DSC

SONY DSC

wax

SONY DSC

SONY DSC

Dette er det første voks museum jeg har besøgt, så vidt jeg kan huske i hvert fald. Og det er

måske ikke det mest imponerende, men jeg hyggede mig nu meget godt derinde. De har rigtig mange forskellige afdelinger. Både gamle keltiske udstillinger, fra vikingetiden, musik, film og irske helte og figurer.

De har også deres egen gyser afdeling, som var den jeg var mest begejstret for. Den var pæn klam. Samt de har Gollum fra Ringenes Herre.

Museet er privat ejet og åbnede i 2009. Det koster ca. 12 euro at komme ind, 10 euro hvis man er studerende og kan vise studiekort.

Man kan sagtens nå museet i forbindelse med noget andet, f.eks. Trinity College.

 

1 Comment on Guide til Irland: Turist Attraktioner #1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.