Forfatter: Glenn Cooper
Original titel: Book of Souls
Serie: Will Piper serien #2
Antal Sider: 287
Genre: Crime, Paranormal
Forlag: Cicero
Udgivet: 2010
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Læs også: De Dødes Bibliotek (#1)

Det handler den om:
Den 7.7.777 fødtes den syvende søn af en syvende søn i en fattig stenhuggerfamilie i Vectis-klosteret på Isle of Wight. En skæbnesvanger dag! Gennem de næste fem hundrede år blev Biblioteket skabt, tusindvis af bøger, hvor alle mennesker på Jorden fra tidernes morgen er optegnet med deres fødsels- og dødsdag. Et uhyre magtfuldt redskab, som nu befinder sig i amerikanernes varetægt.
Men de mangler én bog, den vedrørende 1527 B den sidste brik for at forstå de gådefulde ord, Hinsides Horisonten B som på et tidspunkt blev fjernet fra Biblioteket og siden har været forsvundet. Denne bog dukker pludselig op i et antikvariat i London, og da Bibliotekets vogtere fra Area 51 får nys om det, og en amerikansk samler også viser interesse ved at sende nu pensioneret FBI-agent Will Piper af sted for at erhverve den, kommer situationen helt ud af kontrol.
Hvad Nostradamus, Calvin og Shakespeare har med Sjælebogen at gøre, bliver nogle af de gåder, som Will, skarpt forfulgt af Bibliotekets vogtere, må forsøge at løse, og til sidst skal han jo også afgøre med sig selv, hvor meget et menneske egentlig har godt af at vide om dets fremtid.

Min mening:
2 del i serien om Will Piper er lige så fantastisk som første del. Lige så spændende, hæsblæsende og vel skrevet. Den kan sagtens læses som en individuel bog, uden at have læst den første, men det er nok en smule sjovere, og man får mere ud af denne bog, hvis man læser De Dødes Bibliotek først.
Jeg kan rigtig godt lide Will Piper, specielt fordi han er så troværdig. Han er ikke perfekt, langt fra, han er lidt for glad for whiskey og damer, selvom han er gift. De andre personer er også troværdige og gode i bogen.
Jeg synes det er fantastisk, hvordan Cooper har fået skruet handlingen sammen. For der sker rigtig meget og til sidst kommer der virkelig fart over feltet. Nogle gange kunne man godt blive lidt nervøs for, om de hele ville falde sammen, eller om det ville holde. Det holdt. Det er en utrolig vellykket historie, hvor både Shakespeare, Calvin og Nostradamus er skrevet godt ind i bogen, hvor man både hører om dem i vores tid, og bliver skruet tilbage i tiden. Hatten af for det.
Normalt irriterer det mig, når synsvinkler i bøger hele tiden skifter, som den gør i denne bog. Men i denne bog passer det faktisk rigtig godt sammen, fordi der netop sker så mange ting, at det nok ville falde sammen, hvis man fik det serveret fra samme synsvinkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.