Forfatter: Glenn Cooper
Original titel: Library of the Dead
Serie: Will Piper serien #1
Antal Sider: 349
Genre: Mystery, Paranormal
Forlag: Cicero
Udgivet: 2010
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
New York, nutiden
Investeringsrådgiver David Swisher modtager et postkort med tegningen af en kiste ved siden af næste dags dato. Dårlig stil, synes Swisher… og dør dagen efter.
Consuela Lopez har også modtaget et postkort med en tegning af en kiste og en dato… Dagen efter er hun død. Mønsteret gentager sig for en tredje, en fjerde, en femte, en…: Alle modtager et postkort, og alle dør.
Det ligner en seriemorders signatur, men for Will, den FBI-agent, der bliver sat på sagen, er det en fuldkommen gåde. Nogle af ofrene døde tilsyneladende en naturlig død, og ingen af dem havde noget tilfælles.

Isle of Wight, 1947
Et hold arkæologer gør ved et tilfælde et fantastisk fund: nogle kæmpemæssige kamre fyldt med gamle bøger i nærheden af Vectis-klosteret på Isle of Wight. Det ville have gjort dem berømte i hele verden, troede de, men de tog fejl.

Isle of Wight, Vectis-klosteret, den 7.7.777
En i allerhøjeste grad uheldsvanger dag at blive født på, især hvis man er syvende søn af en syvende søn. Og det er netop, hvad Octavus er. Hvis fader Josephus havde vidst, hvad han satte i gang, da han tog drengen under sine vinger, ville han have kastet sig ud fra en klippe.

Area 51, USA, nutiden
Ude i Nevadas ørken har amerikanerne bygget et stort underjordisk bunkeranlæg. Ifølge rygter er en ufo styrtet ned, og fundet undersøges nærmere. Men de folk, der har deres daglige gang i bunkeren, har nogle andre kompetencer, end man umiddelbart skulle mene var nødvendige for at undersøge ufoer. Og sikkerheden er den strengeste i hele USA.

Min mening:
Det var med blandede følelser jeg købte og gik i gang med denne bog. Det er ikke lige den genre jeg er vant til. Jeg synes også den havde lidt svært ved at fange mig i starten, og jeg ved ærlig talt ikke hvorfor. Måske fordi jeg havde en anden bog i tankerne, som jeg også fik læst da jeg var i gang med De Dødes Bibliotek. Men jeg må sige, at da jeg først kom i gang igen, fangede den virkelig og den blev bare slugt. Glenn Cooper gør et rigtig godt stykke arbejde, vi følger flere forskellige mennesker i flere forskellige tidsaldre, og han får beskrevet det hele super godt.
Det er fantastisk hvordan han har formået at stykke det hele sammen, fra en masse brikker til et samlet puslespil. Han skriver rigtig godt, og har lavet virkelig meget baggrunds research kan man gætte sig til. Det hele virker så troværdigt, fra Will’s liv som FBI agent, munkenes liv i Vectis klosteret til Mark Shackletons liv i Area 51.
Bestemt en rigtig god bog, og jeg vil meget gerne have fingrene i efterfølgeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.