Forfatter: Freddy E. Silva
Original titel: Mediatropolis
Serie:
Antal Sider: 357
Genre: Dystopisk
Forlag: Forlaget Valeta
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Valeta

Det handler den om:
I år 2060 er verdens mest magtfulde selskab en gigantisk og kynisk mediekoncern ved navn GigaMedia. GigaMedias mest populære produkt er programmet FuldMetal, hvor forbrydere udkæmper en blodig og livsfarlig kamp om en jernkugle på en magnetisk spillebane.

Hovedpersonen, Nicholas King, er dømt for mordet på sin kone. Nu er han havnet i FuldMetal sæson 2060! Nicholas er dog langt fra at være en psykopatisk morder, og han elskede sin kone overalt på jorden.

Hvem står i virkeligheden bag det brutale mord på hans kone?

Hvor omfattende er GigaMedias indflydelse, og er det muligt at finde frem til sandheden i et samfund præget af overfladisk underholdning?

Vil det overhovedet lykkedes Nicholas at slippe levende fra finalen? TotalStål 2060?!

Min mening:
Jeg glædede mig utrolig meget til at læse denne bog, dels fordi at bagside teksten er ret indbydende og så er det normalt ikke den stil jeg foretrækker at læse. Jeg fortryder faktisk lidt, at jeg har læst den. Ikke fordi den var dårlig, men fordi den var så fantastisk, at jeg gerne ville kunne læse den for første gang en gang til! Det er dumt ja, men der er bare noget specielt ved at læse en fantastisk bog for første gang. Og det er lige hvad denne bog er.
Jeg ved faktisk slet ikke hvor jeg skal begynde, for at beskrive denne bog. Lad mig starte med sproget. Det er den første bog jeg læser af Freddy E. Silva, og jeg elsker hans skrivestil. Den fangede mig simpelthen fra side 1. Den er dejlig let og flydende og dog også voksen. Man får beskrevet tingene rigtig godt, uden at de bliver beskrevet for meget. Jeg kan godt lide, at vi skifter synsvinkler undervejs i bogen og på den måde kommer ind under huden på nogle af de andre karakterer end Nicholas.
Okay, Nicholas King. En dømt morder, der dog er uskyldig, men han er faktisk lidt frygtindgydende synes jeg, derfor passer hans efternavn ret godt til ham. King.
Jeg elsker personerne i bogen, både de gode og de onde. Vi får et rigtig godt indblik i Nicholas’ tanker og følelser igennem hele bogen, og selvom han er uskyldig dømt, er han ingen engel, og begår fejl ligesom andre mennesker. Generelt synes jeg, at alle personerne er rigtig godt beskrevet.
Okay nu kommer vi til den svære del, selve plottet. Jeg elsker plottet, handlingen. Den er helt vild spændende, uden at gå hen og blive kedelig, og det synes jeg er rigtig fedt. Det fede med denne bog er også at den sætter så utrolig mange tanker i gang. Jeg tænker hen af i reality shows. Er dette den vej vores verden er ved at gå? Hvor alt bliver styret af medierne? Det er en ret skræmmende tanke, synes jeg. For hvis du tænker over det, tager reality show mere og mere over. Tænk på alle de unge der er så desperate for at komme i fjernsynes, at de smider tøjet og ligger og laver diverse ting i sengen, mens vi som seere kan sidde hjemme i stuerne og kigge på. Er det bare et spørgsmål om tid, før det kommer til vold, brutalitet og mord?

1 Comment on Freddy E. Silva: Mediatropolis

  1. Første gang jeg læste om denne bog, må jeg indrømme at jeg var lidt skeptisk over for den. Altså jo, den lød da rigtig spændende – men ville det være noget, som jeg ville synes var spændende. Men efter at have læst denne anmeldelse, og nogle af de andre, der er kommet frem, er jeg vidst nået frem til, at den simpelthen bliver nødt til at blive læst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.