I ‘Fortryllet’ kolliderer et klassisk animeret Disney-eventyr med virkelighedens New York.

Der var engang en smuk prinsesse, som af den onde dronning blev bortvist fra sit magiske rige til… Manhattan!

Prinsesse Giselle finder hurtigt ud af, at vor moderne verden ikke fungerer efter “lykkeligt til deres dages ende” princippet, og har desperat brug for hjælp.

I mangel på en ridder på en hvid hest vender hun sig til en skilsmisseadvokat, og selv om han af indlysende grunde ikke ligefrem er romantisk af natur, så begynder hun at få varme følelser for ham… selv om hun i virkeligheden allerede er lovet bort til en særdeles acceptabel eventyrprins hjemme i sit fortryllede rige.

‘Fortryllet’ drysser lidt tryllestøv fra de klassiske Disney eventyrtegnefilm over den triste hverdag i New York i denne live action spillefilm, hvor Amy Adams spiller den strandede prinsesse, Patrick Dempsey advokaten og James Marsden eventyrprinsen… og hvor Susan Sarandon sætter trumf på som ond dronning!

I Enchanted starter vi med at følge Giselle da hun møder sin Prins Edward som tegneseriefigurer. Men som der altid er i eventyr, er der en ond dronning, som får sendt Giselle til den virkelige verden – vores verden, hvor alle er spillet af rigtige mennesker. Jeg synes det er en fed måde at gøre det på. Anderledes.
Jeg synes simpelthen det er så pinligt for hende, med de kæmpe pufærmer, og hendes forvirrede tilstand, at jeg sidder og krummer tæer rimelig tit. Det er nogle perfekte skuespillere de har fundet til rollerne, og gode effekter også. Synes Amy Adams gør et rigtig godt stykke arbejde med at spille Prinsessen Giselle. Og Susan Sarandon gør det genialt som den onde heks.
Min yndlingsdel ved filmen, og yndlingskarakter, er nok det lille egern, Pip. Han er simpelthen så nuttet, både som tegnet og som “virkelig”. Og de har gjort et virkelig godt arbejde med ham, da han kommer til live. Det er bare prikken over i’et.
Det er ikke verdens bedste film, men den er rigtig sød og rigtig god. Perfekt til en eftermiddag med et yngre publikum eller en tøseaften.

4 Comments on Fortryllet (Enchanted)

 1. ikke? så kan jeg godt anbefale dem 🙂 de er fede på hver deres måde. jeg er selv stor forbruger af wordfeud og rejseplanen.
  ‘kan gætte mig til du så har telia, har du prøvet deres telia tirsdag?

  Det må være lækkert 😀 både at du har dit eget køkken og bad. Jeg selv har kun eget bad og deler et køkken med 5 andre

 2. Jeg skrev på dette på dit forrige blogindlæg, og jeg ved ikke lige, om du har fået set det, så jeg skriver igen …

  Så se at få fat i den, for den er fantastisk. Jeg har set første sæson to gange nu, og den har været lige fænomenal hver gang, så jeg kan klart anbefale at anskaffe dig boksen.

  Jeps, jeg har læst den første bog, og den var fantastisk. Gav den topkarakter! Du kan læse min fulde anmeldelse af den her: http://merryreading.blogspot.com/2011/10/george-r-r-martin-game-of-thrones.html

  Vil meget gerne linke. Linket til din blog er nu sat ind. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.