Line Kyed Knudsen er forfatteren bag Hvidt Støv, hvor bind to netop er udkommet. Hun har været så sød at svare på et på spørgsmål i et lille interview.

Jeg har kun læst de to bind i Hvidt Støv, men de er virkelig gode! Jeg glæder mig til at læse mere af hende snart, og ikke mindst tredje bind i Hvidt Støv.

SONY DSC

Hvornår besluttede du dig for at udgive en bog? Og hvordan var rejsen?
Jeg fik ideen til Hvidt støv juni 2013 og skrev første udkast på 3 måneder. Jeg var selv fuldstændig vild med historien, men min redaktør på Gyldendal var i første omgang ikke så imponeret over mit sprog og de forskellige personers reaktioner, som hun syntes var ”for meget”. Fx var Emily alt for bange hele tiden, Palina prøvede at gøre selvmord og Rose var stort set ”sindssyg” hele bogen… Så jeg måtte skrive om: Jeg måtte gøre personerne lidt ”sejere” så man kunne holde ud at høre deres historie. Til gengæld var min redaktør ret vild med selv plottet, så det blev der ikke lavet om på… Men der var også noget galt med tempoet og flowet i første udkast; det hele blev for langtrukkent og efter en masse omskrivninger lavede jeg et eksperiment; Jeg brugte en hel uge på at skrive om fra datid til nutid. Selvom sådan et skift ikke kan redde et dårligt manus, så oplevede jeg at nutidsformen gav en ny energi, og jeg blev bedre til at stramme op på tempoet…. Efter utallige omskrivninger sendte jeg manus ind til Gyldendal igen, og nu var de meget imponerede og bogen udkom så året efter i 2015…

Hvad har været det sværeste ved at skrive Hvidt Støv?
Det sværeste var nok de mange gennemskrivninger. Nogle gange tvivlede jeg på, om det overhovedet kunne blive godt nok til, at et så stort forlag som Gyldendal, ville udgive noget med zombier. Men jeg brændte så meget for historien, at jeg ikke gav op.

Hvor længe ville du overleve en zombie apokalypse, og hvordan?
Jeg er ikke sikker på, at jeg ville overleve en zombie-apokalypse… Hvis jeg havde en riffel, ville det nok hjælpe, for jeg er god til at skyde, men nærkontakt med en kniv, ville jeg nok ikke turde… Og så ville jeg ville nok søge ud til øde steder, hvor man mere eller mindre kunne ”leve” af naturen.

Hvis du kunne skrive en bog sammen med en anden forfatter (Dansk eller udenlandsk), hvem skulle det så være, og hvad skulle I skrive?
Hvis jeg skulle skrive sammen med en udenlandsk forfatter, skulle det nok være Stephen King, for han kan virkelig skrue et godt plot sammen. Til gengæld kunne jeg så hjælpe ham med at stramme lidt op på det sproglige; hans bøger er nemlig altid meget lange og kunne godt være skåret mere ind til benet… 😉

Hvis du kunne rejse ind i en bog, hvilken skulle det så være, og hvorfor?
Hvis jeg kunne rejse ind i en bog, skulle det nok være en meget fredelig én… men jeg gad godt se alt det som Pierce Brown skriver om i Red Rising- trilogien. Det kunne være sejt at tage til Mars!

Hvordan får du dine ideer?
Jeg ved ikke hvordan jeg får mine ideer… det er ligeså naturligt for mig, som at trække vejret… Når jeg sætter mig foran computeren vælter det bare frem med billeder, som jeg skriver ned.

Hvad er det bedste og sværeste ved at være forfatter?
Det bedste ved at være forfatter er, at jeg har et meget frit liv. Jeg er min egen chef og bestemmer helt selv, hvad jeg vil skrive eller lave hver dag. I nogle perioder arbejder jeg fx 40 timer om ugen, andre perioder kun 10-12 timer om ugen. Det afhænger af, hvor inspireret jeg er, eller hvor meget jeg har lovet mine forskellige forlag at aflevere.
Det sværeste ved at være forfatter er at sige nej. Jeg bliver fx nødt til at sige nej til mange andre forlag, der løbende kontakter mig og gerne vil have, at jeg skriver for dem. Og jeg siger nej til diverse ”projekter” som fx at lave tekst til nye apps, eller udvikle historier for LEGO, eller undervise i skrivning. For jeg har simpelthen ikke tid. For jeg skal jo fx skrive Hvidt støv 3 færdig hurtigst muligt! Og bagefter har jeg allerede en ide til en helt ny sci fi-serie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.