pan_plakat1I eventyrfilmen ‘Pan’ bliver babyen Peter efterladt af sin mor foran et børnehjem.

Da Anden Verdenskrig bryder ud, er han blot en dreng, der mistrives på børnehjemmet og især mistænker den lede forstander for at gøre livet surt for børnene.

I et forsøg på at afsløre sin nemesis, bliver Peter kidnappet af en bande pirater i et flyvende sørøverskib. Før han har set sig om, befinder den unge dreng sig på Ønskeøen, der huser indianere, pirater og magiske feer. De har alle ventet på en dreng, der kan flyve, og som kan stå op imod den onde piratkaptajn Blackbeard. 

‘Pan’ er den seneste fortolkning af eventyret om Peter Pan. Denne gang er der tale om en prequel og ikke en direkte filmatisering af J.M. Barries børnebogsklassiker. Eventyret vender da også op og ned på ellers velkendte elementer i historien, og mest bemærkelsesværdigt er Kaptajn Klo hverken Peters fjende, en pirat eller i besiddelse af en klo.

Filmens modstander er i stedet Blackbeard, og han spilles af Hugh Jackman, der normalt folder sig ud som Wolverine i X-Men-filmene. Derudover er der roller til Garrett Hedlund, Rooney Mara og Amanda Seyfried.

Jeg gik ind til denne film uden at vide ret meget. Jeg havde hverken set traileren eller læst handlingen. Jeg vidste bare at den ville handle om Peter Pan og Hugh Jackman skulle spille piraten Blackbeard. Det var specielt Hugh Jackman jeg glædede mig til at se! Men lad os starte med noget andet.

Det overraskede mig lidt at det var en helt anden vinkel på Peter Pan’s liv vi fik, men jeg elskede det. Det var anderledes og virkelig fedt. Vi får at se hvordan Peter kommer til ønskeøen og hvordan han møder Captain Hook. Det er ret fedt at Pan og Hook ikke er fjender her, men stik modsat. Det sætter tingene lidt i perspektiv, og giver også et andet syn på Hook.

Garrett Hedlund der spiller Hook, gør det okay. Jeg har ikke set ham i noget andet, så jeg kender ham ikke. Han forsvinder lidt bag nogle af de andre skuespillere desværre. Levi Miller der spiller hovedrollen Peter kendte jeg heller ikke, men gør faktisk et meget godt stykke arbejde, selvom den kikser ind i mellem. Det er specielt hans replikker der godt kunne falde lidt til jorden og føles lidt for meget som et manuskript, men ellers klarede han det glimrende. Rooney Mara kendte jeg heller ikke, men jeg elskede hende i denne rolle. Min favorit må dog helt klart være Hugh Jackman. Jeg har set ham i en del roller efterhånden, men denne er nok en af mine favoritter. For det første, det er en fantastisk udklædning han har – man kan næsten ikke genkende ham! Han spillede rollen som Blackbeard perfekt. Jeg kunne ikke have forstillet mig nogen anden der ville have klaret rollen lige så godt. Det var virkelig en stor overraskelse, netop fordi jeg havde ret høje forventninger til ham i forvejen.

En anden ting jeg elskede ved filmen var generelt scenerne, teknologien eller hvad du vil kalde den. Specielt de flyvende piratskibe var gennemførte og jeg havde lyst til at juble og klappe i mine hænder i salen, men jeg beherskede mig dog. Det var virkelig fedt. Det sammen med musikken gjorde det til en helt særlig oplevelse. Det skal ikke være nogen overraskelse at jeg elsker musik og specielt filmmusik. Jeg synes filmmusik kan gøre noget helt særlig for en film, og i dette tilfælde fremhævede det alle de fede scener og detaljer.

Handlingen var god, og jeg kedede mig ikke på noget tidspunkt, men jeg elskede specielt alle scenerne før de afsluttende, hvor de kom til Feernes rige. Det var absolut ikke dårligt, men jeg kunne bare bedre lide alt det andet, og det føltes en smule forjaget til sidst.

Det er langt fra den bedste film jeg har set, og den er næppe oscar værdi, men den er perfekt som god underholdning. Jeg gik i hvert fald ind til den med forventninger om at blive underholdt et par timer, og det blev jeg!

 

1 Comment on Filmanmeldelse: Pan

  1. Ejj.. jeg glæder mig sådan til at se den her 🙂 Der er efterhånden mange Peter Pan film der ude 😛
    Har du set den anden Peter Pan prequel der findes? Neverland.. heder den vidst nok.. 🙂

    Rigtig fin anmeldelse.. Og sjovt, havde slet ik fået med mig at Hugh Jackman og Amanda Seyfried spiller i den.. Tænkte bare.. wuhuu Peter Pan xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.