25559411Forfatter: Eoin Colfer
Original titel:
The Reluctant Assassin
Serie: W.A.R.P #1
Antal Sider:
345
Genre:
Science Fiction
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Dette er et anmelder eksemplar fra forlaget Alvilda

Det handler den om:
Riley er en fattig, forældreløs teenagedreng i Victoriatidens London. Han er blevet adopteret af Albert Garrick, en tidligere tryllekunstner, der nu arbejder som tyv og lejemorder. En skønne nat skal Riley begå sit første mord, så han kan blive udlært i sin plejefaders kunst. Men Riley vil ikke. Han stritter imod, og det går grueligt galt. Offeret viser sig at være en videnskabsmand, der er involveret i et vidnebeskyttelsesprogram (W.A.R.P.) fra fremtiden, og Riley og Garrick bliver transporteret gennem et ormehul i tiden til det moderne London. Da de når frem, har Garrick forandret sig. Til det værre. Til det meget værre.

“Drengen, der ikke ville være morder” er først bind i serien “W.A.R.P.” af bestsellerforfatteren Eoin Colfer, der bl.a. er kendt for serien “Artemis Fowl”

Min mening:
Jeg har aldrig læst noget af Eoin Colfer før, og jeg er egentlig heller ikke sikker på at jeg gider læse Artemis Fowl serien, men da jeg fandt ud af at denne omhandlede tidsrejser var jeg solgt. Jeg elsker tidsrejser, specielt når det går tilbage i tiden!

Jeg kan godt lide Colfer’s skrivestil, den er ikke fantastisk god, men jeg blev hurtigt grebet af situationen. Vi følger på skift Riley, Garrick og Chevie. Jeg kunne rigtig godt lide Riley, jeg nød hver eneste side med ham. Han udvikler sig ikke meget gennem historien, men det gør ikke så meget. Jeg elsker specielt at følge ham, efter at han kommer til nutiden. Colfer gør et fantastisk job, han får Riley’s reaktioner til at virke realistiske, selvom jeg selvfølgelig ikke ved hvordan en person ville reagerer i sådan en situation. Garrick var virkelig fascinerende! Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal sætte ord på mine tanker, men det var virkelig gennemført, og han var virkelig sygt fascinerende. Chevie var jeg knap så vild med, og hun er med til at trække en smule ned i bedømmelsen. Jeg synes hun virkede al al for umoden, når man tænker på hendes alder. Hun opførte sig som en på 13-14 år vil jeg gætte på, og hun irriterede mig enormt meget. Det blev dog en smule bedre efterhånden som bogen skred frem.

En ting der irriterer mig ret meget ved den danske bog er titlen. Drengen, der ikke ville være morder, er en virkelig lang og snøvlet titel, og jeg kan meget bedre lide den engelske, The Reluctant Assassin. Selvfølgelig passer den danske titel godt til indholdet, men den duer bare ikke for mig desværre. Det var lige før jeg overvejede ikke at læse bogen, kun på grund af titlen, men man skal jo ikke dømme, så jeg gav den en chance, hvilket jeg er ret glad for.

Noget af teknologien eller videnskaben eller hvad det end er, som indgår i tidsrejserne og den måde Garrick forvandler sig på, var en anelse forvirrende, men stadig fascinerende. Jeg synes både handlingen i nutiden samt tilbage i 1898 var lige spændende, men på hver deres måde, og troværdige. Eller det kommer nok mest til 1898, jeg følte det var virkeligt. Selvom bogen havde et par ting jeg ikke var vild med, så nød jeg stadig læsningen og jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.