00026461_the-mortal-instruments-daemonernes-by_plakat-dk_360I ‘The Mortal Instruments: Dæmonernes by’ handler om den tilsyneladende normale teenagepige, Clary Fray, der bor i New York sammen med sin mor.

Da moren en dag kidnappes af et overnaturligt monster, går en frygtindgydende sandhed op for den unge pige. Hun nedstammer fra en lang race af engle-krigere kaldet skyggejægere.

Som del af den hemmelige klan er det Clarys opgave at beskytte verden imod de mange dødbringende væsener, der lever i storbyens underverden. Clary kommer nu i lære hos den fascinerende, men farlige Jace, der samtidig lover at hjælpe med at finde hendes mor.

Jeg har glædet mig ret meget til denne film, og da jeg blev inviteret med til forpremieren kunne jeg ikke sige nej. Jeg har kun læst den første bog, men man kan jo ikke lade være med at sammenligne de to, og jeg kunne bedre lide bogen, og jeg ved godt at man ikke kan få alt med fra bogen.

Jeg ville ønske at de havde valgt at fokuserer mere på enkelte ting, i stedet for at prøve at få alt med og det så blev så rodet og forvirrende som det gjorde. Der var ret mange ting der ikke blev forklaret særlig godt, så man sagtens kunne misforstå tingene, hvis man ikke har læst bogen, blandt andet Stele, (eller hvad de nu hedder.) Men jeg synes også bare starten var alt for rodet og der blev danset let og klodset hen over det, så man sad lidt med en blah følelse.

Jeg forstod ikke helt scenerne til slut, hvorfor i alverden rykkede de det hele hen til instituttet? Altså kamp scenerne mellem Valentine og det hele. Why? Og lad os snakke lidt om castingen.

Hodge. Seriously? -.- Jeg ved ikke engang hvordan jeg skal forklare det hele. Come on. Eh. Nok om ham. Clary kunne jeg faktisk godt lide, nu kan jeg så godt lide Lily Collins, hun gjorde et udemærket job. Men Jace? Nej nej nej nej. Han hverken ser ud eller opfører sig som jeg havde opfattet ham i bogen. Og heller ikke Valentine. Valentine så bare mærkelig ud, eller er det bare mig? Simon og Luke er nok de to jeg bedst kunne lide. Simon blev jeg virkelig positivt overrasket over.

Så alt i alt. Jeg elsker bogen, synes den var rigtig god. Filmen var også god, men ikke lige så god som bogen.

2 Comments on Dæmonernes By – Filmanmeldelse

  1. Åh ja – Hodge! Jeg forstod ikke ét ord af, hvad der skete dér. Han gav ingen mening som karakter, og hans handlinger var fuldstændig ubegrundede.
    Og du har helt ret i, at filmen måske favner for bredt. De sammenbindende detaljer forsvinder i hvert fald. Jeg kan dog bedre lide filmen end bogen, tror jeg. Men brød mig jo heller ikke om bogen til at starte med.

  2. Pyha, godt med en anmeldelse uden spoilere! Jeg er nemlig stadig i gang med bogen og har virkelig skullet gå med skyklapper i denne uge for ikke at få afsløret noget 😀

    Det kan være, vi kan jamme en dag så 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.