Anden dag på vores bustur som skulle gå til Cliffs of Moher. Dette var et af stederne jeg virkelig glædede mig til at komme til og se, da jeg kun har hørt smukke ord om stedet, og lad mig sige at det ikke skuffede.

Først lad mig starte med den lidt katastrofale start. Anden bus, anden buschauffør og andre mennesker på bussen. Først så var der ikke plads til alle kufferter i bagage rummet, så da de var fyldt stod min og to andre tasker på jorden sammen med en stresset og fortvivlet buschauffør. Han måtte have folk til at rykke sammen oppe i bussen og så bruge nogle sæder, for vi skulle jo have vores tasker med.

Lige da vi så er begyndt at køre, kommer der en gut op og siger at han har glemt sin jakke på hostellet, han bliver sat af og vi køre videre for at komme tilbage. Det er ensrettede veje. Efter køren frem og tilbage opgiver han og sender en af de andre drenge af sted, der kommer tilbage og fortæller at den jakkeløse gut ikke er ved hostellet. Han er åbenbart gåde ud for at lede efter bussen. Det hele gav forsinkelser og stress og ja, kaos, men vi fandt ham til sidst og kunne forlade Galway og begive os mod dagens første destination.

Bussen var elendig, ikke så meget plads, aircondition virkede ikke (Helvede med +20 mennesker og man ikke altid kan åbne tagvinduet. Irland = Meget regn) og ingen wi-fi, hvilket dog var til at overleve. Vores bus kammerater. Ikke lige vores kop te. Halvdelen var total højtråbende, og fulde. De drak konstant. Den anden halvdel lå og sov og havde de sygeste tømmermænd kunne vi se. Og ja, i en bus uden aircon, lugtede der meget fælt af sprut. Ad. Og så kendte de stort set hinanden, fordi de var på 6 dage turen, og havde allerede kørt sammen i to dage, så vi kom ind midt i det hele og var outsiderne. Dog var buschaufføren rigtig flink!

Jeg fatter bare ikke at man drikker så meget, at man ikke gider gå ud af bussen for at nyde naturen. De tog seriøst kun af sted for at drikke. Hvorfor tager man så på sådan en tur?

Så vidt jeg husker, havde vi to mellem stop undervejs inden Cliffs of Moher, hvor de fleste som sagt ikke engang gad stå ud af bussen. Jeg synes altså det er tosset af misse sådan et smukt syn.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCMen det er jo deres sag. Ville bare ønske de ikke drak i bussen så vi ikke skulle lugte til det hele dagen, for man tilbragte alligevel mange timer inde i den skide bus.

Nå, men vi kom til Cliffs of Moher (Hvor alle stod ud) og vi var utrolige heldige med vejret! Skyfri blå himmel. Vores chauffør fortalte at han tit havde oplevet så dårlig vejr at man intet kunne se, og ikke måtte og kunne gå hen til klipperne og måtte nøjedes med besøgs centret.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCDet blæser rigtig rigtig rigtig meget, altid. Og mange dør hvert år. Nogle af ulykker, fordi de skal hoppe op og bevæge sig for langt ud på klipperne for at tage vovede billeder. Og ja, hvis der så kommer en hård vind, så falder de ud over klipperne, og så er det bye bye. Der er dog også mange der begår selvmord derude. Så der er både en mindesten (billedet foroven) og et skilt hvor der stod noget i stil med at hvis man var trist kunne man ringe til et eller andet nummer der stod på. Der er bare ingen radioforbindelse derude.

Samme dag skulle vi videre til Blarney Castle, men det fortæller jeg om i et andet indlæg.

3 Comments on Cliffs of Moher

  1. Det bliver engang i februar og kun 3 overnatninger, da jeg skal bo hos veninder. Jeg kommer nok ikke til at kunne tage alt for meget rundt desværre, for mine veninder har ikke så meget tid eller plads i økonomien til at tage med. Så hvis du og din mor lige tager derover samme weekend, kunne vi godt lige finde ud af noget med at rejse rundt sammen 😉

  2. Øv, at så mange af billederne er blevet så mørke, ville gerne se noget mere af landskabet. Var der ekstrem modlys?

    Var det en endags-tur dig og dine veninder var på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.