21843926Forfatter: Christina Bonde
Original titel: Besat
Serie: Nattens sanger #1
Antal Sider: 316
Genre: Paranormal
Forlag: Mellemgaard
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

Bogen er et anmelder eksemplar fra forfatteren

Det handler den om:
For 23-årige Victoria Rose er livet en kamp mod de følelser, der afholder hende fra at leve det. Hendes tilværelse er præget af eftervirkningerne fra et overfald, der har spoleret hendes selvværd og frarøvet hende troen på kærligheden – indtil den dag hun møder Lucas.
I et skæbnesvangert opgør med fortiden forandrer Lucas ikke bare Victorias liv, men hele hendes virkelighed. Hun befinder sig pludselig i en verden af vampyrer og havner
i en stridighed, der er ved at koste hende livet.
Undsætningen viser sig at komme fra en ældgammel fatalistisk overbevisning, der vil give Victoria en central plads i vampyrernes verden, men samtidig kræver valg, der
mentalt er ved at flå hende i to halvdele.
Hvilken løsning skal vælges, når kærligheden splitter mod hver sin verden, og når skæbnen synes umulig? Kan hjertet forenes i den bestialske sandhed, og hvor langt tør Victoria gå for at efterstræbe lykken?

Min mening:
Hver gang der kommer en ny vampyr historie både glæder jeg mig og frygter det lidt. Jeg elsker vampyr historier, har altid gjort det og vil altid gøre det, men man kan altså blive grumt skuffet ind i mellem. Derudover er jeg altid en smule skeptisk når det kommer til danske vampyr historier, sorry. Overordnet var jeg rigtig glad for Besat, den havde nogle ting jeg elskede men også noget jeg hadede. Lad mig starte med det negative.

Jeg hader insta-love. Kærlighed ved første blik, det er virkelig en torn i øjet på mig, og den spontane intense kærlighed mellem Lucas og Victoria irriterede mig noget så grusomt. Hele historien er præget af skæbnen, og det spiller også ind i historien og kærligheden mellem de to, men jeg bliver aldrig nogen sinde fan af insta-love. Jeg tror simpelthen ikke på at man kan blive forelsket ved kun at kigge på folk og så stort set stole hundrede procent på dem og stort set med det samme sige jeg elsker dig. Det fungerer bare ikke i min bog, desværre. Altså vampyrer er heller ikke noget jeg tror på, haha, men det er lidt noget andet synes jeg, alt det overnaturlige.

Noget jeg dog elskede ved Christina Bonde’s vampyrer er selve deres væsen. For er der en ting jeg absolut hader ved vampyrer er de lidende ynkelige nogle, der dåner ved tanken om at drikke menneskers blod eller endda slå dem ihjel. Sådan er det slet ikke her, heldigvis! Og det elsker jeg virkelig og trækker virkelig bogen op. Selvfølgelig er der både gode og dårlige vampyrer, men de gode er ikke gode fordi de er lidende og ynkelige, og det er simpelthen bare så rart!

Jeg kunne ret godt lide Lucas og Victoria, begge er skønne personligheder. En lille ting der dog irriterede mig ved Victoria, var hendes sprog. Hun blev en smule for højtidelig. Hun er stort set jævnaldrende med mig, og jeg ville aldrig snakke som hun gør ind i mellem, og har heller ikke mødt andre der gør det. Derudover kunne jeg godt lide hende. Jeg kunne også rigtig godt lide at hun ikke var parat til at opgive alt med det samme, trods insta-love.

En ting der virkelig har imponeret mig er Christina Bonde’s sprog, hun skriver helt fantastisk. Det er længe siden jeg har oplevet en dansk forfatter med sådan et godt sprog, det er virkelig rart. Historien flyder let, den er nem at læse og jeg slugte den på et par dage, og glæder mig til at læse videre i serien, og se hvad der nu skal ske!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.