Dem der følger mig på twitter, har nok set at jeg i går bagte en chokoladekage med Guinness. Jeg elsker Guinness, og chokoladekage, så hvorfor ikke de to sammen? Jeg har fundet en opskrift, som jeg har prøvet 2 gange nu. Og jeg vil gerne dele den med jer.

(4 – 6 personer)

225 g blødt smør (Smeltet)
350 g farin
4 store æg, sammenpisket
225 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 tsk natron
100 g kakao
4 dl Guinness (øl)

Indstil ovnen på 180°C. En kageform 20 – 25 cm smøres godt.
Rør smør og sukker godt sammen og rør de sammenpiskede æg i lidt ad gangen. Sigt herefter mel, bagepulver og natron sammen og rør kakaoen i guinnessen (det er rigtig nok). Rør mel og øl-cacao blandingen skiftevis i dejen. Rør godt hele tiden.
Kom dejen i den velsmurte bageform og bag 1 – 1 1/4 time. Mærk efter med en nål eller en strikkepind om kagen er færdig. Lad den køle ca. 10 min. inden den vendes ud af formen og køler helt af på en bagerist.

Der fulgte også en opskrift med på trøffel creme, men den undlader jeg, da den er mega svær. Den mislykkedes fuldstændig for mig første gang. Anden gang jeg lavede kagen brugte jeg bare flødeskum som tilbehør.

Den er ret “tung”, altså man bliver lynhurtigt virkelig mæt af den kage!

3 Comments on Chokoladekage med Guinness

  1. Uuuh, I still don’t get it med ham teenage-kineresen eller hvad han nu er. Jeg synes han virker SÅ malplaceret, som om de bare har skulle bruge én der ikke var ærkeamerikaner at se på. Han spiller ikke engang videre godt heller jo.

    Men uanset hvad tror jeg at sæson 8 bliver SÅ sej! Jeg glæder mig for vildt til at komme tilbage til dæmoner, Himlen/Helvede og nogle af de kristne historier. 🙂

  2. Mmmm den har jeg hermed hugget til eget brug. Den kan kun være god og jeg Ælsker jo at bage og prøve nye opskrifter 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.