232573Forfatter: Charles Dickens
Original titel: A Christmas Carol
Serie:
Antal Sider: 89
Genre: Classic, Fiction
Forlag: Bantom Classics
Udgivet: 1986
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
One of the best-loved and most quoted stories of “the man who invented Christmas”—English writer Charles Dickens—A Christmas Carol debuted in 1843 and has touched millions of hearts since.

Cruel miser Ebeneezer Scrooge has never met a shilling he doesn’t like…and hardly a man he does. And he hates Christmas most of all. When Scrooge is visited by his old partner, Jacob Marley, and the ghosts of Christmas Past, Christmas Present, and Christmas Yet to Come, he learns eternal lessons of charity, kindness, and goodwill. Experience a true Victorian Christmas!

Min mening:
Jeg har altid elsker A Christmas Carol som film. Den er næsten indbegrebet af julehygge for mig. Jeg havde faktisk aldrig tænkt over, før i år, at den var bygget over en bog. Men jeg fik fingrene i den, og ventede i spænding på at december kom, så jeg kunne læse den.
Jeg blev slet ikke skuffet over den, den er selvfølgelig ikke det samme som filmen, men jeg dannede billeder i hovedet og fulgte historien på den måde.
Det er et rigtigt juleeventyr. Vi følger den bitre Mr. Scrooge, der virkelig hader julen og alt der er muntert. Han bliver hjemsøgt af 3 juleånder – Christmas Past, Christmas Present & Christmas Future. Som hver især tager ham igennem et par scenarier fra hans liv, som skal ændre hans personlighed, kan man vel godt sige.
Jeg tror de fleste kender eventyret, eller kan gætte sig til, hvordan det går. Selvfølgelig bliver han ændret, og bliver et meget bedre menneske, og så videre.
Selve historien er rigtig sød, den viser hvor lidt der egentlig skal til, for at gøre en anden i godt humør.
Den er anderledes, end det jeg normalt læser, og det er selve sproget også. Den blev originalt udgivet i 1843, og den udgave jeg har er udgivet i 1986, så sproget er også en smule “forældet” hvis man kan sige det. Men det gør ikke noget, den var ikke sværere at læse af den grund, tvært i mod, så bidragede det til den specielle stemning historien har, om julen tilbage i midten af 1800-tallet.
En bog der absolut skal læses. En klassiker! En jule-klassiker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.