26813700Forfatter: Chad Corrie
Original titel:
Return of the Wizard King
Serie: Return of the Wizard King #1
Antal Sider:
472
Genre:
Fantasy
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup

Gladiatoren har solgt sin sjæl for hævn.
Ridderen er religiøs fanatiker.
Dværgen tænker kun på at genvinde sin ære.
Troldkvinden er mere bogorm end godt er.

Alle er de blevet hyret af en blind seer til at hente en skjult skat i en fjern jungle.
Hurtigt ind. Hurtigt ud. En nem opgave … tror de i hvert fald.

I stedet kommer de ud på et farligt eventyr, fuldt af blodtørstige fjender og mørke kræfter der truer både dem selv og deres verden med udslettelse …

Jeg ville virkelig gerne elske denne bog, coveret er tilpas creepy og handlingen lød spændende. Jeg hadede ikke bogen, men den levede desværre ikke op til mine forventninger.

selve handlingen var ganske udmærket, det irriterede mig dog en smule at den var så lang tid om at gå i gang, og med det mener jeg bagsideteksten. Der skete en hel del opbyggelse inden gruppen kunne drage ud i junglen, og det tog simpelthen alt for lang tid. Jeg elskede dog de magiske aspekter, og ville gerne have haft dem forklaret lidt mere. Generelt bærer handlingen meget præg af at være opbyggende til noget større, hvilket ikke altid er dårligt, men her blev det en smule langtrukkent.

Skrivestilen kunne jeg godt lide. Det er ikke den bedste jeg har oplevet, og jeg blev ikke fuldstændig opslugt af universet, men jeg kunne godt lide Corrie’s skrivestil. Hans måde at bygge personerne op var fin, selvom det i starten var ret forvirrende. Kapitlerne skiftede hele tiden mellem flere forskellige personer indtil de næsten alle sammen samlede sig i en gruppe. Til sidst fungerede det, men i starten havde jeg en smule svært ved at følge mig. Personerne var ganske livagtige, nogle kunne jeg lide og nogle brød jeg mig ikke om. Dugan kunne jeg virkelig godt lide, men Rowan irriterede mig grænseløst, og det blev kun værre. Gilban virkede en smule flad. Ud fra de andres beskrivelse og dialoger, fik jeg fornemmelsen af at han skulle være kompleks og dyb, men det kom aldrig rigtig til udtryk desværre. De andre personer kunne jeg godt lide, selvom jeg synes de manglede et eller andet. Nu var der generelt rigtig mange personer med, og det er klart at alle ikke kan være lige dybe.

Coveret er ret godt, men jeg kan ikke helt beslutte mig for om det passer til handlingen, det samme med titlen. På coveret ville jeg hellere have haft vores gruppe der skulle på eventyr, og var dem vi fulgte mest. Portalen til Afgrunden er en ganske fin titel, men der mangler et eller andet i forhold til indholdet dog.

Alt i alt er det en ganske fin fantasy bog, men langt fra det bedste jeg har læst. Jeg vil stadig gerne læse videre, for jeg er ret nysgerrig om hvad der vil ske fremover. Derudover var der et kort i bogen. Jeg elsker normalt kort, men dette kort var lidt mangelfuldt. Jeg ville gerne have haft nogle byer eller bare nogle flere af de stednavne som blev nævnt i bogen på kortet, så jeg rigtig kunne følge med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.