Efter måneden hos familien i Kinsale, tog jeg til Dublin, hvor min mor kom og vi skulle tilbringe weekenden sammen. Fredagen slappede vi af, gik rundt og kiggede samt var på en spøgelsesbustur, som jeg også selv var på, da jeg var der alene sidste år. Det var rigtig fedt og hyggeligt! Og vejret var med os, så det var endnu mere dejligt.

Om lørdagen tog vi ud til et fængsel og fik en rundtur, det hedder Kilmainham Gaol, det var ret fedt. Jeg elsker gamle bygninger med masser af historie, og man kom rundt og så selv de helt gamle celler der er flere hundrede år gamle, og fik fortalt historier derfra. For eksempel under hungersnøden i midten af 1800 tallet, begik folk med vilje kriminalitet, så de kunne komme i fængsel af den simple grund at de så var sikret tag over hovedet og et enkelt måltid mad om dagen, det var de ikke sikret rundt om i Irland.
Nå men efter fængslet gik vi rundt i Dublin og kiggede i butikker, blandt andet et par boghandlere, det blev dog kun til en enkelt bog for mig. Hele dagen regnede det desuden også, hvilket var lidt ærgerligt. Om aftenen skulle vi til riverdance og irsk musik og 3 retters menu, som jeg havde booket. Jeg har været ved det før, og det er simpelthen bare så fedt!

Om søndagen skulle vi ud på busturen til Giant’s Causeway. Under turen var vi ved Carrick-a-rede rope bridge, som jeg vil fortælle om her og vise billeder, og i et senere indlæg vil jeg fortælle om selve Giant’s Causeway, Dunluce Castle samt Belfast by.

Carrick-a-rede rope bridge er en reb bro, som titlen nok siger sig selv, som forbinder “fastlandet” med en lille ø. Og det er seriøst en lille rebbro! Det var ret skræmmende at gå over den. Der var virkelig lang kø derned, og folk blev lukket over i grupper, fordi folk på den anden side skulle også tilbage igen, og man kan ikke gå flere folk ved siden af hinanden. Det koster penge at gå over broen, jeg kan ikke lige huske hvor meget, men pengene går til at vedligeholde den, så det synes jeg er fint nok.

Her var vi ret heldige med vejret, hvilket var skønt, specielt når man meget af tiden bare skulle stå og vente. Heldigvis var der en virkelig flot udsigt!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSCJeg fik lige fat i et billede af broen mens vi ventede på at komme over. Vi nåede lige akkurat ikke med over her, og måtte vente. Der var længere ned til broen end jeg havde troet, og køen var længere end alle havde troet. Vi fik endda 20 minutter ekstra, men kom alligevel 15 min for sent tilbage til bussen, og vi stoppede endda ikke engang undervejs. Det var der nogle der gjorde, som kom endnu mere for sent tilbage end os.

Jeg kan godt sige jer at det var grænseoverskridende at gå over. Det ser måske ikke ud af meget, men der var virkelig virkelig langt ned, og der var kun vand og sten under broen. Samtidig begyndte broen at svinge helt vildt meget når der gik flere på den, og det gjorde der hele tiden. Det var specielt ikke sjovt for min mor der har højdeskræk. Men jeg er super glad for at jeg gjorde det, og det tror jeg også min mor er 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.