modig_brave_dvdI det skotske højland længes den rebelske prinsesse Merida efter at bryde med sin klans traditionelle mønstre. Udsigten til arrangeret ægteskab bliver dråben, der får Merida til at stikke af fra slottet. Da hun møder en heks i skoven, udtrykker hun et letsindigt ønske om at lave om på sin mor, dronning Elinor. Resultatet af heksens trolddom bringer såvel kongefamilien som hele riget i fare.

De fleste har vel nok set eller i hvert fald hørt om Brave? Den kørte i biografen sidste år. Da jeg så at den var kommet hos viaplay.dk måtte jeg med det samme se den. Jeg har ikke læst om den, eller set trailere for den, udover plakaten og sådan. Lad mig sige en ting: Jeg elsker den! Det er ikke så mange animations film jeg elsker. De eneste andre er Shrek og Ice Age. Jeg kan godt lide andre, men ingen jeg virkelig elsker. Brave er simpelthen bare så sjov og sød. Jeg sad og grinte flere gange undervejs, virkelig grinte højt. Og så er den bare sød.
Grafikken er helt fantastisk, og den har fantastisk musik. Og så elsker jeg simpelthen deres accent. Derfor skal den også ses med engelsk tale! Det er helt klart en film jeg skal eje!

5 Comments on Brave

  1. Haha. Ja, du har måske ikke helt så meget hjemmearbejde som nogle af os andre. Endnu. Bare vent. *gnæk gnæk* 😉

    Jeg synes engang imellem også at det er mere overskuddet end tiden der svigter. Jeg kunne godt bruge aftenen på at læse sommetider, men ens hoved er bare bombet med informationer fra skolen og lektierne der også er ordnet (for det meste – ahem) og så orker man det bare ikke altid. Det er de aftener der irritere mig mest, for jeg ender altid med en eller anden tåbelig serie eller tegnefilm, i stedet for at gribe fat i nogle af alle de bøger jeg så gerne vil læse.

  2. Jeg var også helt vild med Brave, den var bare SÅ god 😀 Jeg så den også med engelsk tale, og jeg elskede også deres accent – og jeg er dødmisundelig på hendes hår. Det er SÅ pænt!

  3. Åh ja. Brave er en af de fineste animationsfilm, jeg længe har set. Rent visuelt er kontrasten mellem Meridas kaskader af ildrødt hår, og de dunkle mursten i borgen helt guddommelig. Det er så fantastisk lavet.
    Historien mindede mig en smule om en kombination af Bjørne Brødre og Mulan; og dog slet ikke. For samtidig er det også et portræt af en historisk periode i Skotland. Det er gennemtænkt, hjertevarmt og humoristisk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.