Jeg blev helt inspireret af Sus til at lave et indlæg om mine bookish pet peeves. Kort sagt ting jeg synes er træls/irriterende og bog relateret.

Lad være med at tage det som et personligt angreb, hvis jeg nævner noget du godt kan lide. Dette er blot min mening, og jeg er ikke ude efter at fornærme eller såre folk.

SONY DSC

1. Klistermærker
Hvorfor, hvorfor, hvorfor? Hvorfor skal der klistermærker på bøgerne? Om det er nogle man kan fjerne, der er svære at få af, eller dem som er en del af coveret. Jeg hader det! Jeg vil ikke have dem der!

2. Covers
Om det er højden der ikke passer eller der bliver skiftet cover midt i det hele, det er røv irriterende. Jeg er den type der gerne vil have at det ser pænt ud på hylden og at det matcher. Det andet er så irriterende, og går mig virkelig på nerverne!

3. Sure forfattere
Når en forfatter skriver tilbage og er sure over ens måske negative anmeldelse. Sorry, jeg kan ikke lide alle bøger i verdenen, og bare fordi jeg anmelder den er det ikke ensbetydende med at jeg vil elske den. Jeg vil hellere være ærlig.

4. Snobberi
Når folk ikke vil accepterer at man ikke kan lide bestemte bøger. Om det er Harry Potter, Jane Austen eller andet. Ikke alle kan lide det samme, og jeg vil ikke hagles ned fordi jeg ikke kunne lide en bestemt bog. Ikke noget med at det er finere at læse klassikere end fantasy. Alle genre er vel lige gode? Alle har forskellig smag. Ikke nogen grund til at være sure eller disse folk fordi de ikke kunne lide yndlingsbogen.

5. Æselører
Det løber koldt ned af min ryg, uanset om jeg ser folk gøre det på deres egne bøger. Brug et bogmærke eller et stykke papir eller et eller andet.

9 Comments on Bookish Pet Peeves

 1. Årh ja, sure forfattere er simpelthen bare dødens pølse xD Hvad er deres problem? Man kan da ikke som forfatter have udgivet en bog og ikke på et eller andet tidspunkt tænkt, at der nok var nogen der ikke kunne lide den?

 2. Klistermærker er noget af det absolut VÆRSTE! Uanset hvilken slags!
  På mine clothbound-classics, har der f.eks. været et bagpå og farven er tydeligt mørkere der… Jeg hader det!!

 3. Jeg må tilstå at jeg ikke er bog-æstetiker … og jeg … *dukker mig* laver fro og gerne æselører i mine egne bøger (kunne ikke drømme om at gøre det i andres eller bibliotekets).
  Men klistermærker der dækker tekstbidder mm … jeg hader det!
  Angående de sure forfattere … nu er jeg selv en af dem – altså ikke en af de sure, håber jeg 🙂 – men jeg kan heller ikke forstå nogle af de eksempler man hører om, hvor forfatterne går helt sort. Slap nu af, jeg kan da heller ikke lide alt! Hvorfor forventer man så at læserne kan det?

  Og hov … ja, folk der ser ned på ens læsesmag! Hvad bilder folk sig ind? Nej, jeg får ikke læst mange klassikere, fordi de som oftest keder mig, men det gør mig vel ikke til en mindreværdig læser?
  Dybt suk!

  • Uh ha, det gør du vel ikke? :O Jeg har ikke noget i mod knækkede rygge (Så længe de ikke er smadrede) Men æselører går mig på nerverne!

   Haha, jeg troede lige du var en sur en 😛 Men det er bare så grænseoverskridende når forfattere bliver sure på en. Altså det er jo heller ikke sjovt at skrive en dårlig anmeldelse, men ærlighed er vel bedst?

   Og egentlig synes jeg ikke andre skal blande sig i ens læsevaner. De kan vel være ligeglade? Så længe man læser, og kan lide det man læser. Det er vel det vigtigste?

   • Så længe anmeldelsen er konstruktiv og man ikke bare slagter for at slagte, så kan jeg ikke have noget imod det.
    Folk er jo forskellige, og smag og behag heldigvis også, for ellers ville der jo ikke være så meget forskelligt at vælge imellem. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.