Vi har dem allesammen. Bøger vi ikke har lyst, ikke har tænkt os at læse, underlige vaner. Her vil jeg give jer et lille indblik i bøger/forfattere jeg ikke har læst og måske ikke kommer til at læse. Og disse er blot mine personlige meninger, og ikke angreb på andre der mener det modsatte end mig

bookishLån af bøger
Jeg har det virkelig dårligt med at låne mine bøger ud. Jeg låner dem kun ud hvis jeg virkelig stoler på personen. Nærmeste familie og venner. I mine yngre dage har jeg ikke haft andet end dårlig erfaring med at låne mine ting ud. Enten har jeg aldrig fået dem tilbage, ellers har jeg fået dem tilbage efter alt for lang tid og så har det været ødelagt. Jeg har også været ude for at en person har lånt min cd videre til deres ven som har lånt den videre til en anden. Det har været en kamp at få det tilbage. Det gælder både bøger, film og musik. Derfor låner jeg ikke ud længere, dog med få undtagelser.

For nyligt var der en pige der spurgte om hun måtte låne den bog jeg var i gang med at læse når jeg var færdig. Jeg anede ikke hvad jeg skulle svare, fordi jeg kunne ikke lide at sige nej. Fik bare mumlet noget om at det måtte vi se på. Jeg kender hende ikke særlig godt, vi spiller begge 1. violin i mit orkester, og det er så det. Hvordan har I det med at låne bøger ud?

Book buying bans
Dem har jeg det virkelig svært med. Hvorfor afskære sig selv helt fra at købe nye bøger? Bog reducering kan jeg forstå, men ikke det andet. Jeg vil meget gerne igennem alle mine ulæste bøger, men vil samtidig gerne have lov til at købe nye bøger såsom længe ventede udgivelser eller fortsættelsen i en serie hvis jeg elskede den første. Derudover har de fleste af dem jeg følger, specielt på youtube, altid købt tonsvis af bøger når deres book buying ban er stoppet. De er næsten gået amok. Hvad er så meningen egentlig? Er det ikke bedre at reducerer og så virkelig tænke over de bøger man skaffer sig? Jeg har dog ikke selv prøvet at droppe bogkøbet fuldstændigt, så jeg kan ikke sige om det virker. Jeg vil dog aldrig forsøge mig med det, for jeg elsker at købe nye bøger, og det andet virker mere som afstraffelse end noget andet 🙂

Anmelder eksemplarer
Jeg elsker at få lov til at læse nye bøger, også bøger jeg muligvis ikke ville have købt. Jeg har i hvert fald opdaget mange nye bøger jeg ikke ville have opdaget ellers. Og det er bestemt ikke alt jeg siger ja til. Men det med at skulle anmelde bogen bagefter er altid lidt svært synes jeg. Specielt hvis jeg ikke kan lide bogen og skriver en negativ anmeldelse. Det gør altid lidt ondt. For mig er det værre hvis jeg har fået bogen direkte fra forfatteren, og så sender linket til en evt. dårlig anmeldelse. Det er virkelig ikke sjovt. Det er heller ikke sjovt hvis det er til forlaget, men ikke helt så slemt som til forfatteren. Dog lader jeg det ikke afskrække mig. Kan jeg ikke lide bogen, får den ikke en positiv anmeldelse. Men puha, der har været nogle mails der ikke har været sjove at skrive. Men de fleste forlag og forfattere tager det heldigvis meget pænt, og alle kan jo ikke lide det samme.

5 Comments on Boglige indrømmelser #2

 1. Åh ja, jeg hader hader hader at skulle sende links når jeg bare ikke kunne med bogen. Det var så slemt med bogen fra Pernille Vørs, at jeg fik helt ondt i maven og endte med at fremrykke anmeldelsen og skrive til hende med det samme. Heldigvis tog hun det virkelig pænt og jeg har kæmpe respekt for hende! Så er der til gengæld også de forlag der tager så grimt imod, at jeg har boykottet dem helt… :/

  Jeg forstår heller ikke, at man i en måned ikke køber bøger og når målet så er nået, så køber man 15… Det virker bare dumt! Når det så er sagt, så bruger jeg det selv som motivation, hvis jeg når under 150 år 1/7, så køber jeg en af de klassikere jeg samler på. Det er ca 50 til 1 forhold, det er fint for mig.
  Mit hedder bogkøbestop totalt, fordi det med reducering ikke virkede. Så nu sigter jeg efter 0 og det virker meget bedre – det betyder så, at jeg allerede har brudt det, men jeg har stadigvæk købt meget færre end normalt 😀 og det var det der var mit formål. 🙂
  Der kommer i øvrigt snart et indlæg om, hvad jeg har lært i løbet af året om mine bogkøb 🙂

  • Jeg har ikke læst Pernille Vørs bog, men ja puha det er ikke sjovt. Altid noget hun tog det godt! Jeg havde det med Janne Hejgaard, hun tog det sådan ok, men virkede en anelse mopset, men kan godt være det bare var mig.
   Det med book buying bans er bare så svært! For kan man holde det og ikke gå amok er det jo total fedt! Alle jeg har set har bare den mentalitet med at de går amok når den slutter. De køber måske 10 bøger om måneden, stopper i 3 måneder og køber så +30 bøger. Det giver jo ingen mening! Man skal gøre hvad man finder bedst dog. For mig fungerer reduceringen fint, indtil videre haha 😀

   Jeg glæder mig meget til at læse dit indlæg 😀

 2. Åh er så enig! 😀 Jeg kan slet ikke holde ud af låne bøger ud, det er simpelthen det værste, jeg gør det faktisk aldrig, det værste er rigtig nok, når nogen spørger, om de må låne den, når man er færdig, urgh. Nu kender jeg så nogle stykker efterhånden, som har det på samme måde som jeg: At man passer på tingene, og ikke vil ødelægge ryg, smudsbind osv. på bogen, så dem ville jeg være mere tryg ved at låne ud til 😉
  Forstår heller det der “book buying ban”, ja så lad være med at købe bøger, men altså så forfærdeligt er det vel heller ikke…
  Jeg har heldigvis aldrig taget imod en bog direkte fra forfatteren, for ville være lidt smånervøs for, at jeg ikke kunne lide bogen, det er da slet ikke fedt at skulle sende en mail med link i så. Forlagene er jeg dog ret “ligeglad” med, de må jo forvente en ærlig anmeldelse, og det er også det de får 🙂

  • Det er virkelig forfærdeligt! Jeg går total i baglås når folk spørger!

   Nej præcis! Jeg elsker i hvert fald bøger, så jeg har tænkt mig at blive ved med at købe dem!

   For det meste er jeg også ligeglad med forlagene, men hos enkelte er det ikke sjovt. Specielt hvis det er en fast kontakt person jeg har. Men de må jo netop forvente det 🙂 Og det er ikke lige så slemt som ved forfatterne selv 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.