Vi har dem allesammen. Bøger vi ikke har lyst, ikke har tænkt os at læse, underlige vaner. Her vil jeg give jer et lille indblik i bøger/forfattere jeg ikke har læst og måske ikke kommer til at læse

bookishHarry Potter
Det burde ikke komme som nogen overraskelse længere. Jeg har ikke læst alle Harry Potter bøgerne, og jeg føler at jeg er den eneste i verdenen. Jeg har læst de tre første og en del af den fjerde. Jeg fik hele tiden stjålet mine bøger eller mistede dem under flytninger. Til sidst gav jeg op. Nu har jeg dog fået dem igen på engelsk, og har fået genlæst de tre første, men så er jeg ligesom gået i stå igen.

Percy Jackson
Jeg har læst den første bog, men jeg kunne virkelig ikke lide den, så jeg har ikke tænkt mig at læse serien færdig. Jeg så filmen før jeg læste bogen, og jeg kunne ret godt lide filmen, men de er dog vidt forskellige, så måske er det derfor jeg ikke bryder mig om bogen? Måske ville jeg have elsket bogen hvis ikke jeg havde set filmen først. Who knows?

Jane Austen
Jeg er så træt af at høre hvor perfekte hendes bøger er. Det er allevegne hendes forfatterskab bliver proppet ned i halsen på mig. Før tiden havde jeg overvejet at læse en af hendes bøger, men ikke længere. Jeg gider simpelthen ikke. Sorry, til alle Austen fans, men jeg er så træt af hende efterhånden.

John Green
Jeg har læst En Flænge i Himlen (Eller The Fault in Our Stars), og den var da okay, men hvis jeg skal være ærlig kan jeg ikke helt forstå at den er så populær og får folk til at stortude. Og jeg må nok også indrømme at det er den første og sidste John Green bog jeg har læst. Jeg har ingen interesse overhovedet for at læse hans andre bøger.

Klassikere
Ja klassikere generelt er ikke min kop the. Jeg har læst et par stykker efterhånden og den eneste jeg rigtig har kunne lide var A Christmas Carol af Charles Dickens. Om jeg læser flere klassikere i fremtiden, det kan jeg ikke sige. Hvis jeg falder over en som virker spændende så ja. Jeg gider ikke læse dem bare fordi det er en klassikere. Giv mig hellere noget litteratur fra 1400 tallet som Sir Gawain and the Green Knight og Edgar Allan Poe.

20 Comments on Boglige indrømmelser #1

 1. Årh, ja – der er et par stykker, jeg også forstigigt kan nikke til og være enig i. Også selv om man måske ikke skal sige det højt 😛

  Nu står der jo “#1”, så jeg glæder mig til at se flere 😀

 2. Jeg er glad for at jeg ikke er den eneste der har det på samme måde med klassikere. Gang på gang siger jeg til mig selv at nu skal jeg prøve at læse en, men jeg har endnu ikke fået gjort det, og jeg ved ikke om jeg nogle sinde kommer til det.

  • Jeg har læst et antal klassikere efterhånden, men det er meget få jeg rent faktisk bryder mig om. Det er bare ikke lige mig

 3. Jane Austen… +1 HOLD NU OP HVOR ER JEG BARE TRÆT! Jeg magter det bare ikke længere.

  Poe. Åh han er skøn! 😀

 4. Jeg er sgu også træt af at få proppet klassikere – især austen – ned i halsen hele tiden. For nogle år siden var jeg faktisk interesseret i at læse noget af hende, mest fordi jeg var nysgerrig over, hvad al hypen handlede om. Men nu gider jeg sgu ikke xD også +1 til den med Percy Jackson. Jeg synes virkelig ikke bog et eller to var gode, og gik død halvvejs i bog tre. Hvis jeg læser en klassiker, så bliver det Call of the Wild eller sådan noget.

  • Det er fair nok at nogle elsker hende, men hun er bare ikke for alle 🙂 Jeg var også engang interesseret, men ikke længere. Jeg gider simpelthen bare ikke 🙂

 5. Øhm nu er både Gawain and the Green Knight og Edgar Alan Poes forfatterskab jo klassikere, så hvorfor skære alle over en kam, når du godt kan lide nogle klassikere, det er jo ikke en genre, men en vifte af litterære strømninger i forskellige århundreder.
  Har aldrig forstået, at man bliver træt af noget, bare fordi andre godt kan lide det, jeg siger da heller ikke at jeg hader YA bare fordi, det er alle vegne. Hvorfor ikke bare acceptere, at vi kan lide forskellige typer bøger?

  • Nu siger jeg jo heller ikke alle, men hovedsageligt. Jeg har læst en del, også i forbindelse med mit studie, og det er utrolig få jeg godt kunne lide.
   Og jeg siger heller ikke at jeg hader det, og jeg har da aldrig nævnt at jeg ikke accepterer at andre kan lide det? Hvis andre er vilde med Austen eller andre klassikere skal de da være mere end velkommen til det, men jeg har vel også lov til at have min mening? Dette var blot en boglig indrømmelse om hvordan jeg har det med disse ting, ikke et eneste ondt ord om at andre godt kan lide det, for selvfølgelig skal andre da læse det hvis de har lyst til det.
   Igen, hvis vi skal acceptere at vi kan lide forskellige typer bøger, skal vi vel også acceptere at der er nogle typer vi ikke kan lide, og nogle vi er trætte af?

   • Det jeg mener er, at du siger, at du får halsen proppet med Jane Austen, og at du skal kunne lide hende, men der er da ingen, der siger, at du skal kunne lide Jane Austen, og at sige, at det er allevegne, synes jeg da er en kritik af dem, der skriver om Austen, fordi de godt kan lide hende?! Jeg undrer mig bare over, hvorfor du ikke bare ignorerer snak om f.eks. Austen, når du er så træt af hende, præcis ligesom jeg f.eks. springer over samtlige indlæg om YA på forskellige blogs og websites, fordi jeg synes, det er en totalt uinteressant genre… Der har bare været en tendens til, at alle der skriver om pet peeves indenfor bøger, skal nævne at de er så virkelig trætte af Austen, og jeg føler bare, at den er minded på bestemte bloggere, og det er jeg egentlig ret træt af, fordi det lyder som om, at man bliver prakket holdninger på, som man egentlig ikke har. Vi har jo alle bøger og forfatterskaber, som vi elsker, og bare fordi vi skriver om dem, betyder det jo ikke, at man forsøger at presse det ned over andre… 🙂

    • Forresten synes jeg altså, at det er helt ok, at du ikke har lyst til at læse f.eks. Austen, vi har jo alle bøger, vi ikke gider, f.eks. fordi bøgerne er blevet hypet meget 🙂 Det er mere, at du synes, at det bliver proppet ned i halsen på dig, at jeg bliver lidt irriteret over. 😀

     • Og det er også helt fair, men nu var det ikke en heksejagt på hverken Austen eller andre bloggere, men det er bare sådan jeg har det, og jeg mente absolut intet ondt mod nogen bestemte bloggere, fordi det er ikke kun hos blogs jeg har set den tendens.

      Og jeg har vel lov til at synes det bliver proppet ned i halsen på mig? 🙂

    • Det er ikke minded på bestemte bloggere, selvom det måske virker sådan. Men det er det nu ikke. Og jeg rakker ikke folk ned, men hvor nogle folk ignorerer det, vælger jeg at sige min mening. Og jeg kan virkelig ikke se hvad problemet er, det er skide tre linjer hvor jeg bare ytre min mening. At andre bloggere muligvis også har gjort det, kan jeg da ikke styre? Og det er åbenbart ikke blogs jeg følger, fordi jeg har ikke set det før.
     Men igen, som du selv siger, vi kan jo bare ignorere det, og hvis folk bliver fornærmet over mine tre linjer, kan de vel også ignorere det.
     Og igen, det er ikke kritik af bestemte bloggere men også generelt, fordi det er også en tendens på youtube hos forskellige booktubers der roser hende til skyerne.

     Er folk vilde med hende, er det da helt fint, intet om det. Men hvor folk har lov til at skrive hvor vilde de er med hende, har jeg vel også lov til at ytre min mening om at jeg er lidt træt af det?

     • Jeg følger slet ikke booktubers, så har ikke set det der 🙂 Men forstår da godt, hvad du siger, og nu gik det også bare lige lidt ud over dig, at jeg har læst det på rigtig mange blogs i en længere periode! Vi følger nok bare ikke helt de samme, eller også har du ikke lagt mærke til det, jeg har bare følt mig lidt ramt, som man jo altid gør, når ens yndlingsbøger bliver “disset”. Og så følte jeg bare, at den var minded på os, der godt kan lide Austen (og klassikere for den sags skyld) 😉 Ja bare se hvad tre linjer kan få gang i hehe, det var lidt flere linjer på min telefon 😉

     • Jeg har faktisk set det mere ved booktubers end blogs, altså glæden for Austen. Tro det eller ej 🙂
      Men jeg kan da godt følge det når det er ens yndlingsbog eller forfatter der bliver disset. Men det har aldrig været min mening at støde folk.

 6. Åh man tager jo altid sådan noget lidt nær, fordi man elsker sine bøger! 🙂 og jeg kan sagtens sætte mig ind i følelse. Jeg ville bestemt heller ikke støde dig på nogen måde! 🙂

 7. Jeg kan følge dig på et par af dem. Klassikere … eller “Must read bøger” … senest læste jeg Alkymisten og var sådan … meh! Og kan slet ikke forstå hypen.

  Ang Austen har jeg kun læst “Emma” og jeg kunne ikke fordrage den, siden har jeg ikke forsøgt mig selv om jeg har nogle af dem på min TBR liste.

  John Green … jeg droppede “En flænge i himlen”, men mere fordi jeg har det svært med dødelige sygdomme og unge mennesker. “Will Grayson, Will Grayson” STORelskede jeg dog. 🙂

  Harry Potter er jeg så totalt uenig med dig i. 😉

  • Jeg ved ikke hvad der er at være uenig i, når det kommer til Harry Potter? 🙂 Der er som sådan ikke nogen mening, blot en indrømmelse af at jeg ikke har læst hele serien 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.