Forfatter: Bente Clod
Original titel: Pixi Perfekt
Serie:
Antal Sider: 176
Genre: Contemporary
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Rosinante&Co. Men meningerne er helt mine egne”

Det handler den om:
Pixi er 17 år og har ingen fremtid. Gajolerne er alt for små, og det mellem benene er helt forkert. Hun vil aldrig kunne lade nogen komme tæt på. Og da slet ikke Eskil fra parallelklassen. Afrikanske Isabella siger, at Pixi skal være glad for den krop, hun har, men hvad ved hun om det? Og hvad er det egentlig, Isabellas farverige mor hjælper kvinderne med, når de kommer i hendes lejlighed på Nørrebro? Pixi surfer ind og ud af intimkirurgien og følger debatten mellem piger, der får nye bryster og fjernet skammen forneden. Det er det eneste, der kan hjælpe. Livet begynder først efter den operation. Hun vil være Pixi Perfekt.

Min mening:
Denne bog tager godt fat i et af nutidens problematikker. Teenage-usikkerhed. Pixi hader sin krop, alt ved den. Hun vil gerne være helt perfekt, og intet andet end plastik kirurgi kan hjælpe hende. Hun skammer sig over sin krop og får kun og venter på at hun bliver 18 og har sparet nok penge sammen.
Der er nogle ting ved den der irriterer mig, det fakt at hun arbejder i netto, og der er fejlkilder i der. Jeg har selv arbejdet i netto i 3 år, så jeg så med det samme at der var nogle fejl oplysninger, men skidt med det, og det glemmer vi bare igen lige så hurtigt.
Pixi irriterede mig lidt, hun er alt alt for snæversynet og negativ i sin opfattelse af alt. Som udseendet er det eneste der betyder noget, men det er vel også sådan mange teenagere går rundt og har det i dag? På grund af presset fra omverdenen.
Hun kommer dog ud for en udvikling igennem bogen, hvor hendes opfattelse om verdenen og hende selv gradvist ændre sig, og hun bliver endnu mere forvirret end hun allerede er.
Jeg synes forholdet med hendes far er lidt tyndt, nu er det svært at nævne uden at afsløre for meget, men forfatteren kunne godt have uddybet det lidt mere. Hvorfor flyttede han så langt væk til at starte med? Og hvad er der sket, siden han pludselig kommer hjem igen?
Mine yndlingskarakterer må helt klart være Isabella og hendes mor, de er bare så søde synes jeg.
Alt i alt en okay god bog, der tager et af samfundets problemer op, hvor alle skal være så perfekte, at det uden tvivl lægger pres på de unge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.