Jeg har læst rigtig mange gode bøger i 2013, her kommer et lille udpluk af dem der gjorde særligt indtryk hos mig.

11493176“Okay, det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker denne serie. Jeg kan slet ikke få nok af den, og da jeg vendte sidste side i Shadowfever havde jeg lyst til at starte helt forfra og læse dem igen.
Indrømmet, Mac er stadig ikke min yndlingskarakter, men hun er nok den der udvikler sig mest, i hvert fald sammenlignet med andre bøger som jeg har læst. Hun har sine fejl og irriterende sider, men for mig, gør det hende bare mere virkelig.
Barrons er jeg stadig lige vild med, jeg ved ikke rigtig hvad jeg kan sige om ham, som ikke er sagt i de andre anmeldelser, eller uden at afslører noget, for dem der ikke har læst bogen endnu.”

2913377

“Selve historien er fantastisk. Et rigtig eventyr, der alligevel er ulig andre. Den har de rette mængder drama med i, og unge Kvothe kan næsten ikke undgå at komme i knibe i den ene eller anden form. Det er en langsomt opbyggende historie, men ikke langsom som at den trækker ud eller noget i den stil.
Uden at det virker overvældende har den både en masse humor, jeg sad i hvert fald flere gange og klukkede højlydt. Men samtidig har den også tragedier, der næsten kan få en til at sidde og krumme tæer. Men det hele er så fint balanceret!
Det er en helt fantastisk fortælling, der klart skal læses, hvis man godt kan lide fantasy. Og jeg glæder mig meget til at læse 2′eren!”

18271568

“Kenneth Bøgh Andersen er faktisk en af de forfattere der skræmmer mig en lille smule, altså jeg mener med hans fantasi. Hvordan kommer han dog på alle de ting? Der var hele koncepter og ting han havde flettet sammen i Julemandens Død, som jeg ikke har den fjerneste ide om hvordan man kan komme frem til. Jeg tager hatten for ham, at han har den fantasi! Men engang imellem, når jeg sidder og tænker over det, kan det også skræmme mig, når man læser bøgerne og så tænker over hvad der mon kan foregå i hovedet på den mand :)
Julemandens Død er en helt fantastisk bog, som jeg synes alle skal læse. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til at jeg skal genlæse den!”

17453202

“Handlingen er lige så spændende og nervepirrende som første bog. Jeg sad næsten ude på kanten af sengen hele tiden og holdt vejret. Ja en boganmeldelse kan ikke rigtig retfærdiggøre denne bog. Jeg elsker den.
Den eneste kritik er faktisk coveret. Jeg elskede coveret til The Immortal Rules. Jeg er knap så vild med coveret til denne, men det ændre jo heldigvis ikke på bogens indhold.
Og lad mig sige jer en ting: Den der slutning, ikke? Jeg hader den! På den gode måde altså. Nu skal man jo gå og vente med længsel i yderligere et år, inden man kan læse videre. Suk.”

13611052

“Først lade mig sige, jeg elsker simpelthen coveret! Det er virkelig smukt, og mystisk, og så passer det perfekt til historien.
Erin Morgenstern kan virkelig skrive! Jeg skulle lige vende mig til skrivestilen i starten, men ikke at det var skidt. Hun formåede virkelig at fange mig i historien, og jeg tror aldrig, at jeg har fået levende billeder i hovedet mens jeg har læst. Hun beskriver tingene perfekt. (…)
Noget af det mest fantastiske var, at se alle de personerne, igennem alle årene og stederne langsomt blive samlet og flettet sammen i én historie. Morgenstern må have haft gang i rigtig mange noter for at kunne holde styr på det hele, hatten af for det!”

18479046

Lad mig først starte med at kommenterer lidt på coveret. Jeg elsker simpelthen det cover, og det var noget af det første der tiltræk min opmærksomhed. Handlingen lød også spændende, men jeg havde egentlig ikke planlagt at købe den lige foreløbig, men på bogforum i november, skulle Katja købe den, og have den signeret af forfatteren. Så kunne jeg simpelthen ikke lade være med at købe mit eksemplar og få den signeret også. Jeg fortryder intet!Jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde af forventninger til bogen, på samme tid ret høje og ikke særlig høje. Tror lidt det var impuls købet der spillede et puds. Uanset hvad, så blev jeg på ingen måder skuffet. Jeg elsker allerede denne bog, forfatteren og hele historien.

18403773“Lad mig lige starte med at nævne coveret. Jeg elsker det! Virkelig meget. Det er meget flottere i virkeligheden end på billedet. Nogle gange sad jeg bare med bogen i hånden og beundrede det smukke cover! Og så matcher det så godt med de to forrige. Me like!

Hvis man kigger på mine anmeldelser af de to forrige bøger, kan man vidst roligt sige at jeg var ret begejstret for dem, derfor var mine forventninger til den tredje bog også skruet helt op. Og jeg blev bestemt ikke skuffet! Jeg tror godt denne kunne gå hen og blive min favorit indtil videre!”

2 Comments on Bedste bøger i 2013

  1. Åh ja, <3 The Night Circus! Den er afgjort også på min liste over årets yndlingsbøger, og jeg er så enig med dig i det, du skriver om den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.