‘Battleship’ er en ny actionfilm om kampen mellem en flåde og angribende rumvæsner. 

Da Alex Hopper (Taylor Kitsch) mønstrer USS John Paul, er han uvidende om de farer, der venter ham og hans kæreste, Samantha (Brooklyn Decker), som er skibets fysiske træner.
Hoppers storebror (Alexander Skarsgård) er kommandør på krigsskibet USS Samson, og da et voldsomt overraskelsesangreb sættes ind fra uventet kant, havner begge skibe midt i spillet om Jordens skæbne. Flåden – ledet af Admiral Shane (Liam Neeson) – bliver nu sidste bastion imod den højteknologiske fjende.

‘Battleship’’ tager udgangspunkt i ‘Sænke Slagskibe’ fra legetøjsfirmaet Hasbro, der står bag andre strategiske brætspil som ‘Axis and Allies’, ‘Diplomacy’ og ‘Risk’.

Firmaets Transformers-figurer er blevet filmatiseret tre gange med stor kommerciel succes, og nu er turen kommet til det klassiske spil om herredømmet på havet.

Filmudgaven, der i den grad må siges at være “løst baseret på brætspillet af samme navn”, er instrueret af Peter Berg (Hancock, The Kingdom) og har desuden sangerinden Rihanna i sin skuespillerdebut.

Jeg havde glædet mig rigtig meget til denne film, af flere årsager. For det første, så elsker jeg bare denne type film med aliens og sådan. Og så er det de samme der har lavet den, som står bag Transformers, hvilket er en filmserie jeg elsker. Derudover er to af mine yndlingsskuespillere med i filmen. Alexander Skarsgård og Liam Neeson. Desværre ser vi ikke så meget til Skarsgård, som jeg havde håbet.
Filmen levede ikke helt op til mine forventninger, ikke at den var dårlig langt fra. Der var bare nogle småting, der irriterede mig lidt. F.eks. det typiske amerikanske militær helte tingeling, eller hvad man skal kalde det. Det kunne jeg godt have undværet, eller det måtte i det mindste godt have været skruet bare en lille smule ned.
Og så er der Rihanna. Nej, nej, nej. Jeg forstår ikke hvorfor hun skal være med. Hun er ikke skuespiller, men sangerinde. Det irriterede mig grænseløst. Jeg tænkte, at måske ville hendes evner som skuespiller overraske mig. Men nej, langt fra desværre. Hun spillede dårligt, og var fuldstændig malplaceret. Men det er der jo ikke så meget, jeg kan gøre noget ved. Heldigvis havde hun ikke en hovedrolle.
Action scenerne og rumvæsenerne derimod – I love it! Det var nogle helt vildt fede scener med masser af kamp og action og ting der springer i luften. Det sjoveste er, at man sagtens kan se, at det er folkene der har lavet Transformers, der også har lavet disse aliens.
Og man kan faktisk godt se, at de har brugt ideen bag brætspillet “Sænke Slagskibe” og det er en genial ide synes jeg 🙂

1 Comment on Battleship

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.