26257535Forfatter: Åsa Larsson
Original titel:
Nidstången
Serie: Pax #1
Antal Sider:
162
Genre:
Fantasy
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda

“Tiden pulserer – og mørket vandrer ind.”

Der sker mærkelige ting i den lille by Mariefred. Overnaturlige væsner vækkes til live. Brødrene Alrik og Viggo bliver udvalgt til at beskytte det hemmelige bibliotek under kirken. De gamle vogtere mener, at brødrene er for unge – så de arrangerer en højst usædvanlig prøve, hvor Alrik og Viggo skal være både modige og tænke hurtigt, hvis de vil overleve. Og oven i det hele er der krig i skolegården, hvor Simon og hans slæng tror, de skal bestemme det hele…

Denne bog overraskede mig meget. Jeg overvejede længe om det var en jeg ville læse. Jeg vidste godt at jeg ikke helt var i den rette målgruppe, men den kunne jo stadig godt være god.

Jeg læste den på et par timer, den er virkelig nem og hurtig at læse, og det kunne jeg virkelig godt lide! Hele vejen igennem er der virkelig fine illustrationer som jeg elskede at nærstudere, samt i starten et meget fint kort og en lille oversigt over hovedpersonerne – det var simpelthen så fint og jeg elskede det! Skrivestilen er dejlig let og flydende. Jeg blev hurtig grebet ind i handlingen og fulgte spændt Alrik og Viggo.

Alrik og Viggo virker som to meget forskellige men troværdige hovedpersoner. Jeg elskede specielt at de var så forskellige og gav et godt modspil til hinanden. De andre personer kan jeg også godt lide, selvom man ikke når at lære dem at kende ligeså godt. Indtil videre må min yndlingsperson dog være Magnar, som jeg glæder mig til at lære bedre at kende.

Handlingen var spændende, og der skete hele tiden noget. Selvom det er en meget kort bog, så var tempoet passende. Det gik hverken for hurtigt eller for langsomt. Jeg blev draget ind fra stort set første side. Illustrationerne passer virkelig godt til handlingen.

Jeg glæder mig meget til at læse videre i serien. Det er en rigtig hyggelig bog, der vil være perfekt til en grå og kedelig efterårsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.