27686082Forfatter: Åsa Larsson
Original titel:
Grimmen
Serie: Pax #2
Antal Sider:
208
Genre:
Fantasy
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

“Kend din modstander.”

Et monster hærger om natten i Mariefred. Brødrene Alrik og Viggo må og skal stoppe det, før flere kommer til skade. De frygter, at det er en varulv – og hvordan stopper man lige sådan en? Alrik og Viggo leder som besat i det hemmelige bibliotek under kirken. Pludselig dukker heksemesteren Damir op for at bede om hjælp. Men kan man stole på ham? Og samtidig skal der holdes fødselsdag for Alrik, og brødrenes mor har lovet, at hun kommer på besøg …

Jeg nyder virkelig historien om Alrik og Viggo. Jeg kunne faktisk bedre lide denne end den første. Skrivestilen er stadig let og flydende og jeg kan godt lide illustrationerne, det er en af de ting jeg virkelig nyder ved denne serie. Den er simpelthen så dejlig nem og hurtig at læse.

Jeg kan godt lide Alrik og Viggo. De opfører sig rent faktisk som drenge i deres alder ville – eller det tror jeg. De virker realistiske. Jeg kan også godt lide samspillet mellem de to. Så møder vi en ny person, Damir. Ham kan jeg tilgengæld ikke helt finde ud af. Jeg tror godt jeg kan lide ham, men der er en hel del ubesvarede spørgsmål, som jeg håber vi får svar på senere. Simon er en rigtig møgunge, og hans far er ikke meget bedre. Der var op til flere gange, hvor jeg havde lyst til at ruske dem begge ret så kraftigt.

Selve handlingen kan jeg også godt lide. Den flyder let og ubesværet og jeg sad flere gange og gættede med. Derudover kunne jeg rigtig godt lide den lille hund der er med. Der var dog en enkel ting der undrede mig, og som jeg mangler svar på. Jeg kan ikke uddybe det uden at afsløre noget, og jeg tror desværre heller ikke at der kommer svar i den næste bog.

Alt i alt er dette en herlig serie. Den er perfekt hvis man vil have noget let og hurtigt og underholdende, for underholdning er det i hvert fald. Jeg glæder mig til at læse videre i serien og se hvad der ellers vil ske med Alrik og Viggo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.