Forfatter: Alyson Noël
Original titel: Fated
Serie: The Soul Seekers #1
Antal Sider: 415
Genre: Fantasy
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2012
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Alvilda, men holdningerne er helt mine egne”

Det handler den om:
Der sker mærkelige ting med Daire Santos. Verden omkring hende går i stå. Hun bliver forfulgt af lysende skikkelser og krager, der skriger uforståelige budskaber til hende. Og i drømme hjemsøges hun af en mystisk dreng med unaturligt blå øjne …

Daires bedstemor er den eneste, der kan fortælle hende sandheden: Daire har mødt sit skæbnekald. Hun er søger – den kaldede, som kan rejse mellem de døde og de levendes verden.

I en lille by i New Mexico, hvor bedstemoren bor, møder Daire Dace, drengen fra hendes drømme. Det ryster hende for alvor – for enten er Dace den, skæbnen har udvalgt til hende. Eller også er han den fjende, som hun er kaldet til at bekæmpe

Min mening:
Bogen var faktisk bedre end jeg lige havde forventet. Den var dog en anelse for lang synes jeg. Jeg synes ikke der skete nok på de 415 sider, den kunne sagtens være kortet ned, uden det ville have ødelagt noget – i hvert fald i følge mig. Det var speciel starten der var lidt træg, det gik simpelthen for langsomt, og jeg var ved at miste gejsten et par gange.
Mine yndlingssteder var der hvor Cade var med, han var genial, han var desværre bare ikke med nok synes jeg. Han er bogens slemme fyr, præcis tilpas nok snu og slem. I like!
Daire kunne jeg også godt lide, hun har både positive og negative sider, og hun kunne godt irriterer mig til tider, men på en god måde hvis det giver mening? Hun er teenager, og teenagere skal være irriterende.
Dace ved jeg ikke rigtig, hvordan jeg skal have det med. Han virker lidt for perfekt og uden fejl, og det er bare slet slet ikke realistisk, jeg kunne i hvert fald ikke lige få øje å nogle dårlige ting ved ham.
Paloma kunne jeg også rigtig godt lide, jeg synes bare ikke, man kom ind under huden på hende, som man gjorde med nogle af de andre bipersoner.
Selve handlingen var rigtig god, men som nævnt tidligere, lidt langsom og måske en anelse tung til tider. Men den var original, i hvert fald i mine øjne. Det er ikke lige noget jeg har læst om før, om indianere og deres magi. Spændende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.