18040093Forfatter: Alyson Nöel
Original titel: Shimmer
Serie: Riley Bloom #2
Antal Sider: 168
Genre: Fantasy
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2011
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Sjælefanger (#1)

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Alvilda

Det handler den om:
12-årige Riley Bloom nyder en himmelsk ferie sammen med sin mentor, Bodhi, efter at hun har klaret sin første opgave som Sjælefanger. Men da hun møder en aggressiv, sort hund, der aldrig har krydset broen til efterlivet, beslutter hun sig for at hjælpe den.

Det skulle hun aldrig have gjort. For selv om hunden er ondskabsfuld, er det intet i sammenligning med dens ejer, spøgelset Rebekka. Siden Rebekka blev myrdet for flere hundrede år siden, har hun kun foretaget sig én ting: hævnet sig på alle, der er kommet hende for nær. Og snart har hun fanget både Riley og Bodhi i en forhekset verden af smertefulde minder …

Min mening:
Først lad mig lige sige at jeg elsker dette cover. Det er simpelthen så sødt og fint, og pænere når man sidder med bogen i hånden. Jeg læste den første bog tilbage i januar 2012. Det er virkelig lang tid siden, og det er derfor ikke den store overraskelse, at jeg havde svært ved at huske den. Dog kunne jeg huske den overordnet, og det er også det vigtigste. Om jeg bedre kan lide den første, end den anden, det ved jeg ikke. Jeg tror jeg kan lide dem lige meget.

Så længe man ikke har skruet forventninger for meget op, kan man nyde bogen rigtig meget. Jeg gik i gang med den, i håb om en hurtig, let og hyggelig læseoplevelse, og det fik jeg. Skrivestilen er lige ud af landevejen, sproget er dejlig let, og bogen er læst på et par timer. Perfekt til en grå regnvejrs eftermiddag med puder, dyne og en kop varm kakao.

Riley er ikke min yndlingsperson, det skal jeg gerne indrømme. Jeg har noget i mod hovedpersoner der skal være ih så viljestærke og stædige at de går imod alle andre og bryder alle regler. Selvfølgelig ville det også være kedeligt, hvis alle gjorde hvad der blev sagt, men nogle gange bliver det bare for meget, og det gør det her. Riley trodser hele tiden sin mentor Bodhi, og må da også indrømme for sig selv, at det er noget værre lort hun har rodet sig ud i. Så sidder jeg bare og tænker – ja du ku’ jo bare ha’ lyttet efter!

Men udover mine små problemer med bogens hovedperson, kunne jeg ret godt lide bogen, og hele ideen med det vrede spøgelse er ret interessant, og nu glæder jeg mig bare til at læse fortsættelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.