7825557Forfatter: Adam Gidwitz
Original titel: A Tale Dark and Grimm
Serie: A Tale Dark and Grimm #1
Antal Sider: 256
Genre: Fantasy, Fairytales
Forlag: Dutton Juvenile
Udgivet: 2010
Sprog: Engelsk
Kilde: Hardback
Stjerner: 
Køb bogen: Bookdepository

Det handler den om:
In this mischievous and utterly original debut, Hansel and Gretel walk out of their own story and into eight other classic Grimm-inspired tales. As readers follow the siblings through a forest brimming with menacing foes, they learn the true story behind (and beyond) the bread crumbs, edible houses, and outwitted witches.

Fairy tales have never been more irreverent or subversive as Hansel and Gretel learn to take charge of their destinies and become the clever architects of their own happily ever after.

Min mening:
Denn
e bog var helt klart et cover-buy. Altså den lød også ret spændende, men det der helt klart drog mig ind var coveret. Er det ikke bare flot?

Jeg mindes ikke at have læst genfortællinger af eventyr, men det har jeg nu, og det var virkelig underholdende. Bogen er nærmest delt ind i to dele, der er selve handlingen, selve plottet med Hans og Grete og deres eventyr. Så er der fortælleren, forfatteren, der kommer med pudsige kommentarer undervejs. De morede mig gevaldigt. Jeg ved egentlig ikke om det er meningen at denne bog skal være sjov, men det synes jeg den var. Virkelig underholdende. Nogle af hans kommentarer i starten irriterede mig dog, fordi de ikke rigtig havde nogen mening. Dette var vidst indenfor de første 10 sider. Det var en smule distraherende fra læsningen. Men i resten af bogen passede de godt, og var en rigtig fed detalje. Derudover kunne jeg godt lide hans skrivestil, den var let, tilgængelig og sjov.

Hans og Grete’s eventyr bliver fortalt på en helt anden måde, en meget mere grusom måde, og det synes jeg egentlig er fedt. Jeg ved ikke om de originale eventyr var mere mørke og grusomme end de nyere børnevenlige versioner, sådan som Gidwitz påstår, men uanset hvad var det en super fed historie. Jeg elskede den måde det hele var bygget op. Kapitlerne var delt ind som små eventyr der alle startede med Once upon a time og så kom eventyret, men de var ikke afsluttede. Altså det var så individuelle eventyr, men samtidig en stor overordnet historie. Det var super fedt.

Jeg skal helt klart have fat i resten af bøgerne, selvom jeg ikke vidste det var en serie, hvis jeg skal være helt ærlig.

2 Comments on Adam Gidwitz: A Tale Dark and Grimm

  1. Jeg har virkelig sukket efter denne serie i laaang tid. Jeg ELSKER genfortællinger af eventyr, især når de er blevet lidt mere mørke og gotiske i det 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.