15998621Forfatter: Abigail Gibbs
Original titel: Dinner with a Vampire
Serie: The Dark Heroine #1
Antal Sider: 549
Genre: Paranormal
Forlag: Harper Voyage
Udgivet: 2012
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
The sexiest romance you’ll read this year…

One moment can change your life forever…

For Violet Lee, a chance encounter on a darkened street draws her into a world beyond her wildest imaginings, a timeless place of vast elegance and immeasurable wealth – of beautiful mansions and lavish parties – where a decadent group of friends live for pleasure alone. A place from which there is no escape…no matter how hard Violet tries.

Yet all the riches in the world can’t mask the darkness that lies beneath the gilded surface, embodied in the charismatic but dangerous Kaspar Varn.

Violet and Kaspar surrender to a passion that transcends their separate worlds – but it’s a passion that comes at a price…

Min mening:
Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte. Jeg købte denne bog brugt, fordi jeg ikke var sikker på hvad jeg ville synes om den. Jeg forventede at blive godt underholdt. Det blev jeg ikke. Bogen startede egentlig fint nok ud, men den blev bare værre og værre. Selve handlingen har jeg ikke noget problem med, men skrivestilen og personerne er bare noget hø.

Lad os starte med det gode: handlingen. Som sagt havde jeg ikke noget problem med den, men den blev ødelagt af skrivestilen. Jeg kunne godt lide vampyrerne og deres historie og hierarki, det var godt lavet, og hele ideen med the dark heroines var også ret godt. Selve plottet var ret forudsigeligt, og tilføjede ikke noget nyt til genren, men det var nu meget underholdende alligevel, og der var ikke nogle kedelige passager.

Skrivestilen… jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige om den. For det første kunne den ikke rigtig fange mig. Derudover var der mange unaturlige hop. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal beskrive det ordentligt, men forfatteren sprang utrolig meget i handlingen, og det virkede ikke sammenhængende. For eksempel skal de alle pludselig til London, og det kommer ud af det blå og giver ingen mening overhovedet.
Derudover fandt jeg utrolig mange fejl i bogen, enten grammatiske fejl hvor der bliver byttet rundt på “they’re” og “there”. Og så nogle gange bliver der brugt forkerte ord. Jeg har ikke noget imod en enkelt fejl her og der, men når der kommer så mange at jeg virkelig bider mærke i det, er der altså noget galt. Der var alt alt for mange.

Personerne. Der er så meget forkert her at jeg virkelig krummer tæer. Violet er den mest ignorante og irriterende lille møgunge. Der er ingen af hendes handlinger eller tanker der giver mening. Hun accepterer forskellige ret voldsomme situationer alt for hurtigt og nemt, som om: nå ja, jeg er bare en lille dum uvidende tøs. Og så er der hendes vegetarisme. Jeg har siden fundet ud af at forfatteren også er vegetar, hvilket giver meget god mening. Jeg har absolut intet imod vegetarer, og jeg har heller intet imod at hovedpersonen er det, men jeg bryder mig ikke om at hovedpersonen prøver at prakke andre det på. Hun prøver at ændre Kaspar og de andre. Man skal ikke prøve at prakke andre ting på, lige meget hvad det drejer sig om.

Lad os så snakke lidt om Kaspar og de andre vampyrer. Jeg kan slet ikke forholde mig til at de skal forestille at være flere hundrede år gamle, hvis ikke flere hundrede tusinder, men alligevel opfører sig som forkælede 15-årige teenagere. Kaspar er helt utrolig barnlig, så meget at hans 4-årige lillesøster virker mere voksen end ham. Jeg mindes speciel en scene med Violet, hvor de kysser ret heftigt, og så pludselig stopper han for at kilde hende og hun skriger af grin… hvorfor? Det er jo bare så kikset og barnligt, og ikke hvad jeg forventer af en 200 år gammel vampyr. De andre vampyrer er ikke meget bedre, tager for drastiske beslutninger og dømmer før de kender hele historien og er generelt bare utrolig barnlige.

Bogen slutter med en ret stor cliff-hanger, faktisk hvor den var ved at blive ret spændende. Men jeg gider ikke engang læse den næste bog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.