18491565Forfatter: A.J. Kazinski
Original titel: En Hellig Alliance
Serie:
Antal Sider: 512
Genre: Crime, Fiction
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra saxo.com

Det handler den om:
Som nyligt fyret journalist på en stor dansk avis, er Evas Katz’s liv gået i stå. Hun er 35 år, lever alene i et håndværkertilbud – og bærer på en altfortærende sorg, som hun ikke deler med andre. Da hun får job i en børnehave, ser hun det som en ny start på tilværelsen. Men i mødet med en fem år gammel dreng vendes Evas liv på hovedet, da hun får mistanke om at drengen tilsyneladende har været vidende til et makabert mord i sin nærmeste familie. Drengen vil ikke sige noget, og da myndighederne tror der er tale om et selvmord, må Eva forfølge det eneste spor hun har: En primitiv børnetegning og det faktum at drengen kommer fra en ganske særlig familie. Hans mor er nemlig hofdame for den danske kronprinsesse, og drengen har sin daglige gang hos den kongelige familie. Langsomt går det op for Eva at hun står over for en forbrydelse der trækker spor ind i det danske kongehus – og har tråde tilbage til en 200 hundrede år gammel alliance der stadig aktivt arbejder på at få genindsat monarker overalt i Europa.EN HELLIG ALLIANCE er en velresearchet, hæsblæsende thriller der handler om kampen mellem demokrati og monarki. Den tager læseren med om bag Disney-facaden på de europæiske kongehuse – og blotlægger dem som det de er: En stor magtfuld familie, gift ind i hinanden på kryds og tværs, der sammen kæmper for at bevare og udvide deres privilegier.

Min mening:
Det første der tiltræk mig ved denne bog var coveret. Jeg kan ikke sige præcis hvorfor, men jeg elsker coveret, synes det er så flot og dragende!

Jeg er blevet ret positivt overrasket over bogen. Jeg ved ikke præcis hvad det var jeg havde forventet, men i hvert fald ikke dette. Jeg er ikke øjeblik i tvivl om at denne bog har krævet utrolig meget research. Jeg synes det er virkelig fedt at bogen er så gennemtænkt, handlingen og personerne og det hele. Der er kælet for detaljerne, og jeg er ret imponeret over det puslespil som alle detaljerne må have været.

Hele historien med kongehuset, både det danske og de andre rundt om i Europa var virkelig fascinerende, og det satte helt klart en masse tankerne i gang netop omkring kongehuset og hele magtsystemet af vores alle sammens hverdag og hvordan det hele kører rundt.

Til tider synes jeg dog at handlingen var en smule langsommelig. Jeg kedede mig ikke decideret, men der var nogle passager der sagtens kunne være skåret fra eller bare være kortet lidt ned, uden at det havde betydet det store.

Persongalleriet er også imponerende. Eva og Marcus er nogle rigtig interessante og troværdige personer der udvikler sig rigtig meget igennem forløbet. Alle bipersonerne er også troværdige og generelt bare et godt persongalleri Kazinski har flettet sammen. Interaktionerne mellem Eva og Marcus kan jeg også rigtig godt lide.

Slutningen havde jeg virkelig ikke lide forudset, og den skuffede mig en anelse. Den er ikke lang fra hvordan jeg gerne havde set bogen slutte, men det var alligevel ikke sådan. Øv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.