Efter at Katja skrev om det, har jeg også fået helt lyst til at skrive lidt om nogle af de bøger jeg hader ikke bryder mig om. Det er ikke så tit at der kommer bøger som jeg virkelig ikke kan lide, men det hænder da ind i mellem.

De fleste af bøgerne har jeg ikke længere, fordi jeg gider ikke bruge plads på bøger jeg ikke kunne lide. 2 af dem har jeg dog endnu, fordi jeg godt kunne lide resten af serien, og de passer så fint sammen.

SONY DSC

Fornyeren af Veronica Roth var en pine at komme igennem. Det var slet ikke mig. Jeg var også blevet spoilet, så jeg kendte slutningen inden jeg gik i gang. Jeg kunne ikke huske Insurgent – så det var svært at komme ind i denne. Generelt synes jeg denne trilogi dalede drastisk i kvalitet efter Divergent.

Det tredje bind i The Strain trilogien Den Evige Nat var en af de største skuffelser længe. Handlingen var okay i starten, jeg havde svært ved at forholde mig til mange af karakterne. Men ca. halvvejs inde i bogen, da forklaringen på vampyrerne kommer, ødelægges oplevelsen fuldstændig for mig. Det var slet ikke mig.

Fallen af Lauren Kate var også en stor skuffelse. Coveret var simpelthen så smukt, men bogen var kedelig og hovedpersonen forfærdelig. Det er så lang tid siden at jeg har læst den, jeg kan dårligt huske den længere, udover at jeg virkelig ikke brød mig om den, og absolut ikke skal læse videre.

Den Danske Borgerkrig 2018-24 er en af de underligste bøger jeg nogensinde har læst, og ikke på den gode måde. Den lød ret original og genial, og original er den vel også, men jeg kunne slet ikke finde ud af den, og jeg blev mere og mere forvirret efterhånden. Den var alt for underlig for mig.

Jeg kan godt lide vampyr bøger, og jeg havde glædet mig til A Shade of Vampire, men blev en tand skuffet. Den var simpelthen så ringe, for kort og bare dum. Har besluttet ikke at læse videre i serien, som desuden bare fortsætter i en evighed. Der er kommet +10 bøger indtil videre. Jeg fatter det ikke.

Doppelganger var egentlig okay, handlingsmæssig. Den havde så meget potentiale, men her var det udelukkende personerne der ødelagde det hele. Det er længe siden jeg er stødt på så dumme og irriterende personer i en bog. Jeg overvejer stadig om jeg skal læse videre, for handlingen var som sagt okay, og der var en del ubesvarede spørgsmål i slutningen af denne, men jeg ved ikke om jeg kan overskue de personer mere.

I starten kunne jeg egentlig godt lide Dinner With a Vampire men senere gik hele handlingen i smadder for mig, og det ødelagde også resten af bogen på en eller anden måde. Jeg ville virkelig gerne kunne lide den, men det kunne jeg desværre ikke.

Min første zombie bog Reservatet blev denne sag, som desværre virkelig skuffede mig. Selve handlingen var okay, ikke noget at råbe hurra for, men opsætningen kunne jeg slet ikke have, og jeg var tit forvirret.

New Moon. Twilight. Da jeg var teenager elskede jeg Twilight. I dag, not so much. Men allerede den gang, hvor jeg godt kunne lide de andre bøger, hadede jeg New Moon. Den var simpelthen så forfærdelig og deprimerende, og jeg havde slet ikke lyst til at læse den færdig.

Spillets By er egentlig okay. Den er middelmådig, men det jeg ikke bryder mig om ved denne er at den næsten er en tro kopi af The Hunger Games, og forfatteren så samtidig nægter at have læst eller set The Hunger Games inden bogen blev skrevet. Det tror jeg simpelthen ikke på, og det påvirker altså min mening en lille smule.

SONY DSC

2 Comments on 10 Bøger jeg ikke brød mig om

  1. Jeg er enig i forhold til ‘Fornyeren’. Det er en af de værste afslutninger på en serie, jeg nogensinde har læst. De andre — foruden ‘New Moon’, som jeg vidst godt kunne lide dengang — har jeg ikke læst, men det er ret interessant, det du siger med ‘Spillets By’, at den minder om ‘The Hunger Games’ og forfatteren påstår aldrig at have læst/set den. Minder mig om diskussionen omkring, at Suzanne Collins aldrig havde hørt om Battle Royale (baseret på BR filmen vil jeg sige, at det kun er selve spillet, der gør at BR og THG minder om hinanden, koncept-mæssigt). Sjovt som sådan noget påvirker vores opfattelse af ting. 🙂

  2. New Moon var jeg / er jeg heller ikke vild med. Bella er så deprimeret at det smitter af på mig. Og så iretere Jacob mig fra den bog og frem til Breaking Dawn.

    De Evige Nat serie læste jeg blod først. Jeg læste den færdig men lide den kunne jeg ikke. Læste kun et par sider af 2’eren og har ingen planer om at læse resten.

    Fallen 1 og 2 står på hylden og har gjort det i flere år. Købte dem da Bog og ide havde 3 bøger til 200 og skulle havde Hex Hall 3 og der var ikke rigtig andre der faldt ind i min genre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.